Till vårt fakultetskansli söker vi dig som vill ha ett varierat arbete och tycker om att ge god service och ha kontakt med många olika personer. Arbetsuppgifterna spänner över ett brett fält inom ekonomiadministration, studieadministration och andra administrativa arbetsuppgifter. Du kommer att ha goda möjligheter att påverka hur du lägger upp ditt arbete. Ansök senast 12 augusti 2022.

Umeå universitet erbjuder sina anställda ett flertal förmåner. Här kan du läsa mer: https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/

Arbetsuppgifter

Som administratör hos oss får du ett arbete med stor variation och med goda möjligheter att påverka hur din arbetsdag ser ut. Du kommer framför allt att arbeta inom ekonomi- och studieadministration, men rollen kommer också att innebära annan kansli- och fakultetsadministration.

Du arbetar med löpande ekonomiadministration såsom fakturahantering och bokföringsfrågor och fungerar som ett stöd för fakultetens controller och ekonom i budget- och uppföljningsfrågor. Du är delaktig i arbetet med fakultetens ekonomiska prognoser samt i arbetet med tertial- och årsbokslut. I arbetet ingår även hantering av arvoden, uppdragstillägg, anläggningsredovisning samt handläggning av utlägg och reseräkningar.

Inom området studieadministration hanterar du registrering av fakultetens forskarutbildningskurser, arbetar med antagnings- och registreringsprocesser för forskarutbildningskurser samt ger information om dessa kurser till fakultetens doktorander. I arbetsuppgifterna ingår även arbete med internationaliseringsfrågor, där du bland annat handlägger utbytesstudier och stipendier samt arbetar med systemet SoleMove. 

Rollen som administratör innebär att du arbetar nära många olika personer både inom kansliet och inom den övriga fakulteten. Du kommer vara involverad i många olika frågor och ha ett nära samarbete med bland annat kanslichef i processer som rör utveckling av rutiner och system. Utöver detta ingår också arbetsuppgifter såsom lokalbokningar, beställningar, inköp och upphandling samt att vid behov handlägga dekanens beslutsmöten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen på lägst gymnasienivå eller motsvarande, gärna med inriktning mot ekonomi. Du har erfarenhet av ekonomiadministration, företrädesvis inom högskola eller universitet. Krav för anställningen är att du har mycket goda kunskaper i Officepaketet/Office 365, främst i Excel och Word, liksom en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Det är också meriterande om du har erfarenhet av studieadministration och av att arbeta med administrativa system, som exempelvis Ladok, SoleMove eller Raindance.

Som person är du noggrann, nyfiken, ansvarstagande, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du är flexibel i ditt arbetssätt och kan även arbeta självständigt. Du har ett serviceinriktat, prestigelöst och lösningsorienterat förhållningssätt. För anställningen krävs att du har god förmåga att strukturera och organisera ditt arbete samt förmåga att prioritera arbetsuppgifter i förhållande till verksamhetens behov och under arbetstoppar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Villkor

Anställningen är på heltid och tillsvidare med start 1 september 2022, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

  • CV och personligt brev där du beskriver dig själv och dina kvalifikationer för anställningen
  • Kopior av betyg, examensbevis, kursintyg, arbetsintyg, etcetera.

Ansökan görs genom universitetets elektroniska rekryteringssystem Varbi. Din ansökan ska vara inkommen senast 2022-08-12.

Mer om oss

Vid kansliet för teknik och naturvetenskap arbetar för närvarande cirka 15 personer. Kansliet utgör Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens service- och stödenhet inom en rad områden som anställningar och personal, budget och ekonomi, forskning och utbildning, kommunikation och rekrytering samt samverkan med det omgivande samhället. Fakulteten har cirka 1 000 anställda och vår utbildning lockar för närvarande mer än 3 000 helårsstudenter.  Fakultetens elva institutioner samlar forskning och utbildning inom arkitektur, biologi, datavetenskap, design, fysik, kemi, lärarutbildning, matematik och teknik . För mer information om fakulteten se: https://www.umu.se/teknisk-naturvetenskaplig-fakultet/

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1136-22
Kontakt
  • Åsa Boily, kanslichef, 072-1439855,asa.boily@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-08-12

Wróć do ofert pracy