Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Várdduo – Centrum för samisk forskning består huvudsakligen av forskning, till stor del finansierad av externa bidrag. Som unikt kompetenscentrum för samisk forskning i Sverige är forskningsförmedling och samverkan en central del av verksamheten.

I anslutning till utvecklingen inom urfolksstudier internationellt, och utifrån etiska perspektiv, präglas verksamheten vid Várdduo i ökande grad av samverkan med det samiska samhället.

Att forskningsfrågorna ska vara förankrade i och ha hög angelägenhetsgrad för det samiska samhället samt att forskningsresultaten ska komma det samiska samhället till del är viktiga utgångspunkter, som också ställer krav på verksamheten.

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och språkdidaktik inom svenska, engelska, finska, franska, italienska, lingvistik, meänkieli, ryska, samiska, spanska och tyska.

Vi söker nu en vikarierande ekonomisamordnare. Anställningen avser 100% under 1 år och är delad mellan Várdduo – Centrum för samisk forskning (75%) och Institutionen för språkstudier (25%).
Universitetet är en stor arbetsplats och utlyser ofta anställningar inom olika områden vilket gör att det kan finnas goda möjligheter att fortsätta arbeta inom universitetet.

Arbetsuppgifter 
Som ekonomisamordnare arbetar du nära ledningsgruppen. Du bistår ledningen med kvalificerat stöd kring ekonomi och ansvarar för arbetet med budget, prognos, löpande uppföljning, bokslut och anläggningstillgångar. Du granskar ekonomirelaterande ärenden och bevakar att gällande regelverk och riktlinjer efterföljs. I arbetsuppgifterna ingår även att föredra ekonomirelaterade ärenden och frågeställningar för ledningsgrupp, anställda och fakultetslednings- och samverkansgrupper. Du kommer även vara involverad vid bemanningsplanering, bereda underlag till verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner.

Vidare ingår projektuppföljningar/redovisningar, upprätta fullkostnadskalkyler och att bistå forskare i budgetarbete inför forskningsansökningar. Du hanterar, administrerar och redovisar externa medel till både statliga och privata forskningsfinansiärer inklusive rapportering av EU projekt. Du ger råd och stöd till enhetens forskare kring ekonomiska frågor. Du administrerar kontrakt och avtal med externa parter.

Arbetet innebär även löpande ekonomiadministration såsom fakturahantering, hantering av leverantörs-, kundreskontra och reseräkningar, omföringar, diarieföring, arkivering och inventering samt personaladministration.

Övriga arbetsuppgifter inom ekonomi på enheten/institutionen kan förekomma.

Kompetenskrav
Vi söker dig med lägst kandidatexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande. Du har goda kunskaper i bland annat att upprätta budget, prognos och bokslut.

Arbetet kräver också att du är analytisk, problemlösande och har förmåga att planera och prioritera i ditt arbete. Du är självgående, ansvarstagande, noggrann, pedagogisk och kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Du kommer att ha många kontaktytor och det är viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och har ett gott ordningssinne.

Du har goda kunskaper i Officepaketet/O365, i synnerhet Excel, samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, gärna från universitet eller högskola, är meriterande. Erfarenhet av att administrera EU-projekt samt bidrag från forskningsfinansiärer är också meriterande.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att vara delaktig i att förbereda underlag för verksamhetsstrategiska dokument såsom exempelvis budgetkommentarer, verksamhetsplaner och liknande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Du ansöker via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi. Till ansökan bifogas ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV samt dokumentation av formella meriter (examensbevis, kursintyg eller motsvarande).

Ansökan ska vara inkommen senast 2022-08-08.

Övrig information
Anställningen är ett vikariat på 100% med tillträde så snart som möjligt och sträcker sig 1 år framåt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta föreståndare Christina Storm Mienna (090-786 51 71, christina.storm.mienna@umu.se).

För mer information, se hemsidan: https://www.umu.se/vardduo-centrum-for-samisk-forskning/ och https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/. 

Observera att ansökningstiden sträcker sig över sommarsemestern och det kommer att ta längre tid till du får återkoppling på din ansökan. Tack för överseende med detta!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1021-22
Kontakt
  • Christina Storm Mienna, föreståndare, christina.storm.mienna@umu.se,090-7865171
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-08-08

Wróć do ofert pracy