Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för klinisk mikrobiologi söker en förste forskningsingenjör
(4 månader, deltid 80 %)

Projekt

Orthohantavirus entry mechanisms: identifying novel targets for antiviral drug development

Beskrivning

Syftet med detta projekt är att identifiera molekyler och mekanismer som är viktiga för hantavirus förmåga att infektera humana värdceller. Ökad kunskap om detta kan underlätta identifiering av nya molekylära mål för antivirala läkemedel för behandling av postexpositionsprofylax av infektioner orsakade av hantavirus.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bindnings-, transduktions- och/eller infektionsexperiment med hantavirus och olika typer av cellinjer. Metoder inkluderar transducering av qPCR-analys, immunfluorescens och immunhistokemi, samt statistisk analys av stora datamaterial med statistiska mjukvaruprogram.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i virologi.

Kompetens och erfarenhet av följande tekniker krävs:

Odling av hantavirus; cellodling, bindnings-, transduktions- och/eller infektionsexperiment med hantavirus, immunfluorescens och PCR-analys.

Erfarenhet av statistisk analys inklusive logistisk regression av stora datamaterial med hjälp av SPSS.

Goda kunskaper i engelska (tal och skrift).

Villkor

Deltid (80 %), 4 månader, tillträde enligt överenskommelse.

Information

För frågor och ytterligare information kontakta Niklas Arnberg.

(niklas.arberg@umu.se)

Ansökan

Ansökan görs elektroniskt via Varbi, sista ansökningsdag är 2021-02-11.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-05-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-23-21
Kontakt
  • Niklas Arnberg, 090-785 84 40
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-01-21
Sista ansökningsdag 2021-02-11

Tillbaka till lediga jobb