Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Det övergripande syftet med detta projekt är att undersöka den molekylära mekanismen som leder till bildandet av patogena mtDNA-deletioner.

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Anställningen är på 12 månader och på heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår arbete med human cellkultur, konfokalmikroskopi, nukleinsyrabaserad in vitro proteinbiokemi och G-quadruplex-DNA in vitro och in cellulo analys.

Kvalifikationer

Behöriga att ansöka är personer med en doktorsexamen i genetik, molekylärbiologi. Den sökande bör ha en stark bakgrund inom cell- och molekylärbiologi, inklusive erfarenhet av arbete med mänsklig cellkultur och proteinanalys. Erfarenhet av epifluorescens och konfokalmikroskopi och in vivo cellavbildning är ett krav. Kunskaper om rekombinant proteinuttryck och rening med användning av mänskliga- och insektsceller som expressionssystem, samt erfarenhet av nukleinsyrebaserade in vitro protein-biokemi-experiment. Erfarenhet av arbete med mitokondriell metabolism och olika tekniker för att hantera mitokondriell funktionalitet kommer att betraktas som en merit. Goda kunskaper i engelska, både muntliga och skriftliga, goda kunskaper i experimentell design, och förmåga att arbeta självständigt. Tidigare erfarenhet av arbete i en internationell forskargrupp och erfarenhet inom fältet av sekundära DNA-strukturer är en stark merit.

För mer information om projektet, kontakta sjoerd.wanrooij@umu.se.

Ansökan ska göras i rekryteringssystemet Varbi med diarienummer AN 2.2.1-1540-20 och vara inkommen senast 2020-12-08.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1540-20
Kontakt
  • Sjoerd Wanrooij, 072-246 03 09
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-11-17
Sista ansökningsdag 2020-12-08

Wróć do ofert pracy