Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Vid Institutionen för Fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, till exempel organisk elektronik, nanoteknik, fotonik och teoretisk fysik. Till institutionen för fysik hör också Integrated Science Lab, IceLab, där vi arbetar med att lösa problem inom livsvetenskaperna med redskap från fysik, matematik och ekologi.

Institutionen för fysik utlyser en anställning som första forskningsingenjör för ett projekt inriktat mot att utveckla modeller för att validera våra kartläggningsverktyg för att studera hur marina bioregioner varierar över evolutionära tidsskalor. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 12 månader med tillträde 2021-01-01, eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom detta projekt kommer du att validera våra kartläggningsverktyg för att studera hur marina bioregioner varierar över evolutionära tidsskalor. Vi kommer att använda metoderna för att bättre förstå komplexa interaktionerna mellan plattektonik, klimatförändringar och marin biodiversitetsdynamik. IceLab erbjuder en kreativ och stimulerande miljö för interdisciplinär forskning som ger stora möjligheter att utforska och förverkliga andra projekt också.

Kompetenskrav
Du ska ha en doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i tillämpad matematik, biologi, geologi eller angränsande ämne. Du har en gedigen bakgrund i paleobiologi med intresse för ryggradslösa djur och marin biogeografi. Erfarenhet av nätverksanalys är nödvändig. Du ska vara en skicklig programmerare med moderna programmeringsspråk. Du ska också vara intresserad av att samarbeta interdisciplinärt och måste vara både motiverad och kunna forska såväl självständigt som en del i en forskargrupp. Ett krav är att du måste kunna både tala och skriva engelska flytande.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:
1. Följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer och intressen för vetenskaplig kommunikation, samt en motivering varför du söker (max två sidor).
2. CV med publikationslista.
3. Kopior på examensbevis.
4. Kopia av doktorsavhandlingen.
5. Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner. 

Information
För mer information kontakta Martin Rosvall, martin.rosvall@umu.se
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2020-11-05.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1327-20
Kontakt
  • Martin Rosvall, 070-2391973
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-10-05
Sista ansökningsdag 2020-11-05

Wróć do ofert pracy