Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för fysiologisk botanik, Umeå universitet, söker en projektassistent under 3 månader för att utveckla interaktiva webbaserade verktyg. Arbetet kommer att bedrivas vid den internationella forskningsmiljön Umeå Plant Science Centre (UPSC) med start 15 juni 2020. 

Beskrivning

Du kommer att arbeta med att utveckla interaktiva webbaserade verktyg för att sprida och tillåta utforskning av dessa dataresurser inom PlantGenIE-ramverket (https://plantgenie.org). Arbetet innefattar integration av nya arter i webbresursen, utveckling av nya visualiseringsverktyg och uppdateringar av databasschemat för att integrera metauppgifter och data om population och experiment.

Kompetenskrav

Vi söker dig med masterexamen i datavetenskap/informatik. Du har erfarenhet av webbutveckling och unix serverunderhåll för att skapa nya verktyg och förbättra befintliga verktyg på PlantGenIE.org. Du har kunskaper i, HTML, JAVA, PHP, MySQL och unix-serveruppsättning och Apache. Det är meriterande om du har grundläggande förmåga att programmera i Python och R och kännedom om GMOD-projektets resurser. Erfarenhet av att hantera eller analysera NGS-data är mycket meriterande. Eftersom engelska är det språk vi använder i arbetet behöver du vara kunnig i engelska. Anställningen innebär arbete i grupp så det är även viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Ansökan

Din ansökan i PDF-format ska innehålla ett CV, aktuella betyg och examensbevis, ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten samt kontaktuppgifter till två referenser. Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 18 mars 2020.

Upplysningar om anställningen lämnas av Nathaniel Street, nathaniel.street@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-09-15
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-322-20
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-26
Sista ansökningsdag 2020-03-18

Wróć do ofert pracy