Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, ladokgruppen, examina, studievägledning och studentstöd samt studenthälsan. Vår vision är att vi ska vara kända och efterfrågade för att vi underlättar studentens väg genom universitetet.

Till verksamhetsområdet antagning söker vi nu en områdeschef med handläggaruppdrag som har erfarenhet av att jobba med processutveckling som stöd för att åstadkomma ständiga förbättringar. Du kommer att vara en del av Studentcentrums ledningsgrupp tillsammans med enhetschefen, övriga två områdeschefer och kommunikatören. 

Arbetsuppgifter

Du har, förutom arbetsmiljöansvar, även personal- och budgetansvar för verksamheten som idag består av tio medarbetare.

Förutom chefsuppdraget innebär arbetet som handläggare att arbeta med ansökningar från både svenska och internationella sökande. Det innebär att granska, bedöma och meritvärdera betyg. Du kommer även att handlägga anståndsansökningar, överklaganden och remisser.

I arbetet ingår även samordning av förvaltningsövergripande insatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen som har erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom högskolesektorn samt flerårig erfarenhet av att leda i chefsposition.

Du ska även ha erfarenhet av handläggning i studieadministrativa system.

Du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete. Kvalitet och kundfokus är viktiga begrepp i ditt arbete. Du har även ett strategiskt, uthålligt och lösningsfokuserat förhållningssätt med förmåga att inspirera och motivera.  

I arbetet ingår samarbete med andra aktörer och att bygga goda relationer. Stor vikt kommer därför att läggas på personliga egenskaper som lyhördhet, prestigelöshet och flexibilitet.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Erfarenhet från annan statlig myndighet ses som meriterande.

Villkor
Anställningen är tillsvidare och på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag 2020-03-18.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-298-20
Kontakt
  • Peder Tjäderborn, Enhetschef , 090-786 99 79
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-26
Sista ansökningsdag 2020-03-18

Wróć do ofert pracy