Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning
Som universitetsjurist arbetar du med varierande juridiska frågor i en internationell och dynamisk miljö. Du ger kvalificerat stöd, råd och service till framför allt universitetsledningen, men också till våra övriga institutioner och enheter. Du kommer att arbeta tillsammans med våra fyra andra universitetsjurister vid förvaltningsenheten Universitetsledningens kansli.

Vill du arbeta brett med varierande juridiska frågor i en internationell och dynamisk miljö? Motiveras du av att problemlösning i komplexa sammanhang? Då är detta något för dig.

Arbetsuppgifter
Juristernas arbetsuppgifter omfattar samtliga juridiska frågor som uppkommer i samband med den utbildnings-, forsknings- och samverkansverksamhet som bedrivs vid Umeå universitet, och bjuder på en bred variation av rättsområden som avtalsrätt, immaterialrätt, upphandlingsrätt, högskolerätt. Universitetet är också en myndighet med sedvanliga myndighetsärenden att hantera.

Du kommer att handlägga förvaltnings- och högskolerättsliga ärenden och andra förekommande juridiska frågor med speciell fokus på områdena personuppgiftsrätt med därtill hörande avtal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat självständigt juridiskt arbete i såväl beslutsfattande som verksamhetsstödjande ställning. Du god har erfarenhet av juridiskt arbete med personuppgiftsrättsliga frågor inom högskoleområdet. Erfarenhet av att arbeta vid en myndighet och av arbete med att upprätta och granska avtal är meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi söker dig som snabbt kan sätta dig in i olika ärenden och se samband. Du har en mycket god samarbetsförmåga och ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du kan arbeta effektivt och systematiskt med varierande arbetsuppgifter. Du har gott omdöme och är självständig och noggrann. Vid arbetstoppar har du förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning från och med den 1 juli 2020 dock längst till och med den 31 maj 2021.

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Chatarina Larson, 090 – 786 53 51. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-303-20
Kontakt
  • Chatarina Larson, 090-786 53 51
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-26
Sista ansökningsdag 2020-03-18

Wróć do ofert pracy