Institutionen för molekylärbiologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för molekylärbiologi söker en Förste forskningsingenjör i molekylär mikrobiologi för en tidsbegränsad anställning på två år avseende heltid. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 11 Mars 2020

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar att utgöra professionellt stöd för laboratorieundervisning och forskning.

Arbetsuppgifter innefattar att överse och stödja praktisk molekylärbiologisk laboratorieundervisning på grundläggande och avancerade nivåer samt till en del funktion som s.k. lab-manager.

En stor del är internationella studenter och undervisning ges på engelska. Du ska kunna stödja examinator på kurs i praktisk planering och genomförande av laboratoriedelen av kursen. Detta arbete innefattar t.ex. planering av förbrukningsartiklar, utrustning, övervakning av laboratoriesäkerhet/ordning och förberedelse av reagens. Även schemaläggning, bokning av studentlaboratorier och uppdatering av laboratorieinstruktioner kan komma att ingå. I arbetsuppgifterna ingår till del att vara vägledningsstöd för studenter inom ämnesområdet molekylärbiologi.

Du kommer även till del att vara lab-manager i molekylärt mikrobiologiskt forskningslaboratorium med infektionsinriktning. Detta innefattar att använda och utveckla en bredd av odlings- och molekylärbiologiska analysmetoder för mikroorganismer.

Kvalifikationer

Du ska ha en universitetsexamen i molekylärbiologi eller mikrobiologi samt vara disputerad inom detta område. Vi lägger stor vikt vid social förmåga gentemot studenter och olika yrkesgrupper som finns vid institutionen. Du ska ha mycket god kommunikationsförmåga inom ämnesområdet, på svenska och engelska muntligen samt skriftligen. Du ska ha aktuell erfarenhet av att författa vetenskaplig text inom området. Erfarenhet från laboratorieundervisning är ett krav liksom tidigare erfarenhet av att vara ansvarig för ordning och säkerhet i mikrobiologiskt forskningslaboratorium. Du måste ha mycket god teoretisk och praktiskt kunskap rörande molekylärbiologiska tekniker och erfarenhet av forskningsmetoder rörande gram-, gram  bakterier och jäst samt värdceller t.ex. humana celler. Vidare ska du ha erfarenhet av att introducera personer som är nya i forskningslaboratoriet, till sådant arbete.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Undervisningserfarenheter utöver laboratorieundervisning och studieadministrativ erfarenhet är önskvärt. Erfarenhet från att arbeta i olika forskningslaboratorier är en merit.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 11 Mars 2020. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på svenska eller engelska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-311-20
Kontakt
  • Anna Berghard, Prefekt, anna.berghard@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-25
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Wróć do ofert pracy