Institutionen för molekylärbiologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för molekylärbiologi söker en förste forskningsingenjör för ett vikariat tidsbegränsat till två år avseende heltid med start snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 11 Mars 2020.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar att utgöra professionellt stöd för laboratorieundervisning och forskning.

Arbetsuppgifter innefattar forskning inom molekylär mikrobiologi vilket innefattar metoder som Atomic Force Microscopy (AFM) och experimentell utveckling av metoder som syftar till användning av CRISPR-Cas-genteknik i prokaryota organismer, inklusive obligat anaeroba bakterier.

Vidare innefattar uppgifterna att överse och stödja praktisk molekylärbiologisk laboratorieundervisning på grundläggande och avancerade nivåer. En stor del är internationella studenter och undervisning ges på engelska. Du ska kunna stödja examinator på kurs i praktisk planering och genomförande av laboratoriedelen av kursen. Detta arbete innefattar t.ex. planering av förbrukningsartiklar, utrustning, övervakning av laboratoriesäkerhet/ordning och förberedelse av reagens. Även schemaläggning, bokning av studentlaboratorier och uppdatering av laboratorieinstruktioner kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Du har doktorsexamen inom teknik eller molekylärbiologi. Du har omfattande erfarenhet av AFM och särskilt användning av Multimode 8-utrustning (NanoScope) för forskning. Stor vikt läggs vid en personlig motivation för att arbeta med forskning. Kunskap och erfarenhet av att använda CRISPR-Cas-genteknik i eukaryota och prokaryota celler/organismer krävs. Erfarenhet från laboratorieundervisning inom molekylärbiologi är ett krav liksom tidigare erfarenhet av att vara ansvarig för ordning och säkerhet i mikrobiologiskt forskningslaboratorium. Du är välorganiserad, har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i grupp. Mycket god förmåga att kommunicera på engelska både i tal och i skrift krävs. Vi söker en person som är målmedveten, serviceinriktad och pedagogisk. Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och resultat.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Forskningserfarenhet från olika laboratorier/universitet är en merit liksom kunskap i strukturbiologi är önskvärt. Undervisningserfarenheter utöver laboratorieundervisning är en merit. Undervisningserfarenheter utöver laboratorieundervisning är önskvärt. Erfarenhet från att arbeta i olika forskningslaboratorier är en merit.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 11 mars 2020. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på Svenska eller Engelska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-308-20
Kontakt
  • Anna Berghard, Prefekt, anna.berghard@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-25
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Wróć do ofert pracy