Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Humanistiska fakulteten, med 400 anställda, ansvarar för en omfattande utbildnings- och forskningsverksamhet. Fakulteten har ett tjugotal huvudområden vid sammanlagt fem institutioner och tre enheter.

Vill du vara en av oss och ingå i ett team av professionella och engagerade medarbetare? Vi erbjuder dig ett utvecklande och varierande arbete som fakultetssamordnare på en arbetsplats, där god arbetsmiljö och trivsel står högt på prioriteringslistan!

Kansliet för humaniora har för närvarande tio medarbetare med olika specialistfunktioner inom forskning, utbildning, HR, ekonomi och kommunikation. Kansliets uppgift är att ge ett kvalificerat administrativt och strategiskt stöd till fakultetsledning, fakultetsnämnd, institutioner och enheter. Läs mer på http://www.humfak.umu.se/.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som fakultetssamordnare är du handläggare för gemensamma processer vid fakulteten. Du arbetar med planering, genomförande och samordning av administrativa processer och utgör ett nära stöd till kanslichefen. I arbetsuppgifterna ingår även att  koordinera, genomföra och utveckla arbete med internationalisering, innovation och samverkan med det omgivande samhället.

Samordning av fakultetens arbete med årsredovisning, verksamhetsplan, verksamhetsberättelse, arbetsordning, delegationsordning, remisser och policyfrågor utgör en stor och viktig del av dina arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna ingår även att i olika sammanhang bereda och presentera beslutsunderlag i beslutande organ. Vissa arbetsuppgifter rörande utbildnings- och forskningsadministration ingår också i anställningen.

Inom området internationalisering, innovation och samverkan arbetar du bland annat med att hantera olika avtal och utarbeta policyer. Du bistår institutionerna med kunskap om internationaliserings- och samverkansfrågor och företräder fakulteten i grupper och nätverk som diskuterar dessa frågor. Du ger även information till fakultetens studenter om utlandsstudier och bistår i arbetet med långsiktiga student- och lärarutbyten med internationella universitet samt hanterar stipendieärenden.

Du medverkar i planering av olika aktiviteter vid fakulteten som till exempel planeringsdagar, fakultetens administratörsträffar m.m. Kansliet arbetar i team vilket innebär en kontinuerlig utveckling av befattningshavarnas arbetsuppgifter och det innebär att arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kompetenskrav
Vi söker dig med lägst kandidatexamen och som har minst tre års erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom statlig verksamhet eller motsvarande verksamhet.  

Rollen som fakultetssamordnare kräver att du är en skicklig administratör och utredare med god samarbets- och organisationsförmåga. Du ska vara självgående men också kunna planera, driva och genomföra processer tillsammans med olika aktörer, något som ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer i både interna och externa sammanhang. Du stimuleras av att arbeta med förvaltningsfrågor och av att planera och utveckla administrativa processer.  

Ditt arbetssätt präglas av drivkraft, flexibilitet och integritet. Rollen kräver även att du är initiativtagande samt lösnings- och utvecklingsorienterad. En god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt  är en förutsättning för anställningen. 

Myndighetsspråket är svenska. Du ska vara skicklig på att formulera dig i tal och skrift både på svenska och engelska och kunna förmedla informationen på ett pedagogiskt sätt samt ha god vana av att utforma och hantera offentliga handlingar.

Arbetet förutsätter goda kunskaper och vana av att arbeta med Officepaketet.

Meriterande kvalifikationer
Erfarenhet av arbete med internationalisering är meriterande.

Vid bedömning kommer mycket stor vikt fästas vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar
Anställningen är placerad vid Kansliet för humaniora. Anställningen är på heltid och tidsbegränsad på två år med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Humanistiska fakulteten eftersträvar en jämn könsfördelning. Eftersom merparten av de anställda vid Kansliet för humaniora är kvinnor ser vi gärna manliga sökande. 

Närmare upplysningar lämnas av kanslichef Lena Högback, tel. 090-786 57 36, lena.hogback@umu.se. Vid frågor kring rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta våra HR-specialister: Ieva Eriksson, tel. 090-786 65 99, ieva.eriksson@umu.se och Carina Eurenius-Lindberg, tel. 090-786 52 82, carina.eurenius-lindberg@umu.se 

Ansökan
Din ansökan ska vara inkommen senast den 24 mars 2020. Till ansökan bifogas ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV/meritförteckning, kopior av intyg samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner. Alla ansökningar kommer att lagras och hanteras i Umeå universitetets rekryteringssystem Varbi. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-280-20
Kontakt
  • Lena Högback, kanslichef, 090-786 57 36, lena.hogback@umu.se
  • Ieva Eriksson, HR-specialist, 090-786 65 99, ieva.eriksson@umu.se
  • Carina Eurenius-Lindberg, HR-specialist, 090-786 52 82, carina.eurenius-lindberg@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2020-02-25
Sista ansökningsdag 2020-03-24

Wróć do ofert pracy