Umeå universitet, Institutionen för Geografi

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för geografi söker nu en vikarierande universitetslektor i geografi med inriktning mot global rättvisa, ekonomisk och social geografi samt GIS och rumslig analys. Anställningen är ett vikariat på 25% från och med 2020-01-15 till och med 2020-06-15 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser undervisning i kulturgeografi med inriktning mot global rättvisa, ekonomisk och social geografi samt GIS och rumslig analys. Undervisning avser grundnivå och anställningen kommer omfatta cirka 25 % undervisning. Innehavaren av anställningen förväntas ansvara för kurser inom ovan nämnda områden, men undervisning utanför dessa områden kan komma att ingå. I arbetsuppgifterna kan ingå kursansvar inklusive kursutveckling och administrativa göromål.

Placeringsort för anställningen är Umeå.

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat på 25% med placering vid institutionen för geografi vid Umeå universitet under perioden 2020-01-15 till och med 2020-06-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå och vi söker en universitetslektor som kommer vara en del av vår dagliga verksamhet vid institutionen.

Behörighet
Behörig att anställas som universitetslektor är, enligt 4 kap. 4 § högskoleförordningen, den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Behörigheten avser avlagd doktorsexamen i kulturgeografi med en inriktning som är relevant för det aktuella området eller motsvarande vetenskaplig kompetens. I Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet (dnr FS 1.1-57-18) regleras behörighetskrav och bedömningsgrunder vid rekrytering och befordran samt sakkunnigförfarande.

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna
Som bedömningsgrund vid anställning av en universitetslektor kommer i lika stor utsträckning beaktas graden av vetenskaplig skicklighet och pedagogisk skicklighet. Vid bedömningen av den pedagogiska och vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt läggas vid erfarenheter av undervisning inom ovan nämnda områden beskrivet i arbetsuppgifterna. Visad undervisningsskicklighet är meriterande

Ansökan
Samhällsvetenskapliga fakultetens anvisningar för ansökan och anvisningar för sakkunnigbedömning hittar du här (https://www.aurora.umu.se/enheter/samfak/personalanstallning/lararanstallningar/anvisningar-for-ansokan-och-sakkunnigbedomning/) . Behörighets- och bedömningsgrunder återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet, här (https://www.aurora.umu.se/enheter/samfak/personalanstallning/lararanstallningar/anvisningar-for-ansokan-och-sakkunnigbedomning/)

Ansökan ske via rekryteringenssystemet Varbi.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-42-20
Kontakt
  • Emma Lundholm, Prefekt, 090-786 71 72
  • Niclas Svelander, HR, 090-7868873
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-13
Sista ansökningsdag 2020-01-24

Wróć do ofert pracy