Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid Institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom ämnet omvårdnad.

Arbetsuppgifter

Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar deltagande i forskningsprojekt såväl som i forskarutbildningskurser, seminarieserie etc. Doktorandprojektet benämns Teamarbete i akuta sjukvårdsteam i glesbygd med läkare via telemedicin. Projektet syftar till att studera samarbete i akuta sjukvårdsteam med läkare som vid akuta händelser deltar på distans via telemedicin. För att studera detta använder vi kvalitativa och kvantitativa metoder.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning omfattande 240 hp varav minst 60 hp på avancerad nivå inom omvårdnad. Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivsjukvård är särskilt meriterande.  Utbildning till instruktör och med erfarenhet av att själv arbeta som instruktör inom simulatorverksamhet och simulatorbaserad teamträning är också ett krav. Grundläggande kunskaper i olika analysmetoder är meriterande liksom erfarenhet av databearbetning med statistikprogram. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Arbetet kräver att du är ansvarsfull, utåtriktad och flexibel i ditt arbetssätt, har lätt för att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt, men även har god förmåga att samarbeta med andra.. Samarbetspartners förekommer såväl inom som utanför Umeå universitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bedömning

Utvärdering av förmågan att tillgodogöra sig forskarutbildning baseras främst på:

 • Kunskaper och färdigheter relevanta för doktorandstudier inom forskningsområdet.
 • Förmåga att formulera och lösa vetenskapliga frågor.
 • Färdigheter i skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska.
 • Övriga erfarenheter relevanta för forskarutbildningen, t ex yrkeserfarenhet.

God samarbetsförmåga, initiativrikedom och förmåga att arbeta självständigt betraktas som positiva meriter.

Ett urval kommer att göras bland behöriga sökande baserat på meriter och bedömd potential att tillgodogöra sig studier på forskarnivå. Intervjuer i samband med tillsättning av anställningen kommer att ske. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av institutionsledningen utsedd forskarutbildningsgrupp. Antagning till forskarutbildning initieras efter avslutad urvalsprocess.

Tillträde

Tjänsten tillsätts efter överenskommelse. Närmare upplysningar lämnas av Maria Härgestam, 090-786 98 60 eller maria.hargestam@umu.se.

En fullständig ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev som sammanfattar ditt vetenskapliga intresse och motiverar varför du söker anställningen, max 1500 ord.
 • CV/meritförteckning
 • Examensbevis (styrkta kopia)
 • Kopia på magister-/masteruppsats och eventuella övriga publikationer
 • Kontaktuppgifter till två referenspersoner
 • Övriga meriter med relevans för anställningen

Dokument ska bifogas elektroniskt i Word- eller PDF-format. Ofullständig ansökan kommer inte att behandlas.

Anställningsform och omfattning:

Anställningen är begränsad till fyra år på heltid eller upp till fem år om undervisning och annat institutionsarbete utförs. Undervisning och annat institutionsarbete (upp till högst 20%) kan inkluderas. Avsikten är att tjänsten  ska tillsättas så snart som möjligt. Enligt Högskoleförordningen (12 kap 2 §) kan beslutet om anställning inte överklagas.Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Övriga upplysningar

För övrig information se http://www.medfak.umu.se/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/doktorandhandboken/

Välkommen med din ansökan, märkt med AN 2.2.1-1946-19.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1946-19
Kontakt
 • Maria Härgestam , 090-786 98 60
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-09
Sista ansökningsdag 2019-12-29

Wróć do ofert pracy