Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Det övergripande syftet med detta projekt är att undersöka hur mutationer i proteinmaskineriet som kopierar mitokondriellt DNA (mtDNA) påverkar interaktionen av proteinerna med mtDNA samt dess replikation.

Anställningen är på sex månader på heltid med tillträdesdatum efter överenskommelse. Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att omfatta arbete med proteinuttryck, rening, analys av protein-DNA-interaktioner och proteinbiokemi.

Kvalifikationer

Behöriga att ansöka är personer med mastersexamen i biokemi, molekylärbiologi eller motsvarande. Kandidaten ska ha en stark bakgrund inom biokemi, inklusive dokumenterad erfarenhet av biokemisk analys av rekombinanta DNA-bindande proteiner. Erfarenhet av detaljerad analys av protein-proteininteraktioner och framför allt protein-DNA-interaktioner är särskilt meriterande. Kandidaten ska ha tidigare kunskaper i uttryck och rening av rekombinanta proteiner i E. coli; erfarenhet med ÄKTA-systemet är meriterande. Goda kunskaper i DNA-kloning och proteinanalys är ett krav. Tidigare erfarenhet inom DNA-replikation är en stark merit.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony 3-6 miesięcy
Anställningen avslutas 2020-07-14
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1952-19
Kontakt
  • Andrei Chabes, 090-786 59 37
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-29

Wróć do ofert pracy