Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vill du testa något nytt? Nu är tillfället för dig! Prova hur det är att arbeta som upphandlare vid ett universitet. Hos oss får du för du arbeta med mycket varierande uppgifter i en dynamisk miljö med hela universitetet som din uppdragsgivare.

Umeå universitet handlar varor och tjänster för drygt 800 miljoner kronor per år. Upphandling och inköp, en del av förvaltningsenheten Universitetsledningens kansli, genomför över 150 upphandlingar varje år av ett varierande slag av varor och tjänster för hela universitetets räkning.  Avdelningen ansvarar även för att verksamheten har nödvändig kompetens och information i inköpsfrågor.

Arbetsuppgifter
Vi söker en upphandlare som självständigt planerar och genomför upphandlingar för universitetets och dess samarbetspartners räkning. Arbetet omfattar hela processen från behovsanalys med uppdragsgivare, upprättande av förfrågningsunderlag till implementering av avtal. Bland uppdragen finns såväl ramavtal som objektsupphandlingar inom t.ex. områdena vetenskapliga instrument, kemikalier, tjänster, inredning av lokaler, information, litteratur, förbrukningsmateriel mm.

Andra viktiga arbetsuppgifter är att svara på upphandlings- och inköpsfrågor samt ge generell information om upphandling och upphandlingsverksamheten till övriga delar av universitetets verksamhet, samt att tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen utveckla och förvalta strukturerade och effektiva arbetsrutiner och bidra till verksamhetsutveckling inom området. Vi erbjuder dig ett utvecklande och varierat arbete i en positiv och framåtblickande miljö med många interna och externa kontakter.

Vi söker dig
Som har dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete med upphandling. Du har relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom områdena juridik, ekonomi eller teknik.  Du har goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling och dess tillämpning. Du har stor vana av att arbeta i digitala miljöer och erfarenhet av att arbeta med elektroniska upphandlingssystem som e-Avrop och ekonomisystem som Raindance eller liknade system.

Du är noggrann och effektiv samt van att arbeta självständigt. Det är viktigt för dig att leverera förväntade resultat med hög kvalité. Du har lätt för att samarbeta och har ett väl utvecklat sinne för service. Du är pedagogisk och en god kommunikatör med utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.

Erfarenhet av arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor organisation är meriterande liksom erfarenhet av it-upphandlingar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen utgör en tillsvidareanställning och omfattar 100 % av en heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling.  Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1881-19
Kontakt
  • Enhetschef, Chatarina Larson, , 090 – 786 53 51
  • tf verksamhetsansvarig, Marie Sundström, 090-786 58 51
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-12
Sista ansökningsdag 2020-01-08

Wróć do ofert pracy