Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker en förste forskningsassistent 30% till Institutionen för psykologi vid Umeå universitet inom projektet Children and Motor Planning (CHAMP, https://www.umu.se/en/research/projects/children-and-motor-planning-champ/).
 
Anställningen är en visstidsanställning från 200401 tom 201231 på deltid. Tillträde 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

CHAMP-projektet, finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, använder bland annat detaljerad rörelse- och ögonrörelseregistrering för att studera utveckling av motorisk planering hos barn i tidig skolålder med och utan autismspektrumtillstånd (AST). Frågeställningar berör exempelvis hur rörelseparametrar och blickbeteende förändras beroende på hur komplex planering som krävs för en rörelse, hur detta förändras över tid, samt hur detta eventuellt skiljer sig hos barn med och utan AST.

Arbetet kommer bland annat att innefatta MATLAB-programmering i förhållande till analyser av existerande unika data, engagemang i en pågående longitudinell datainsamling, identifiering av känsliga mått gällande uppgifterna som studeras, planering av studier, samt medverkan i författande av vetenskapliga manuskript.
 
För behörighet krävs att den sökande:

  • Har avlagt civilingenjörsexamen (teknisk fysik) samt doktorsexamen med relevans för analys av människans rörelseförmåga
  • Har praktisk erfarenhet av optoelektronisk rörelseregistreringsteknik, gärna dokumenterad i vetenskaplig publikation
  • Har dokumenterad erfarenhet av beräkningstekniska analyser av rörelseregistreringsdata med MATLAB för vetenskaplig publicering
  • Är skicklig i statistik och vetenskaplig kommunikation på engelska, både muntligt och skriftligt

Meriterande är också att ha erfarenhet av ögonrörelseregistreringsteknik, av forskning med relevans för motorisk planeringsförmåga, samt av longitudinella studier av motorisk funktion.

Vi söker en välkvalificerad och högt motiverad medarbetare som har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med övriga forskargruppen. Stor vikt kommer att läggas vid sökandes samarbetsförmåga och lämplighet för det aktuella projektet.

Institutionen för psykologi erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande. Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen framgår av vår hemsida www.psy.umu.se.

Närmare upplysningar om anställningens innehåll lämnas av docent Erik Domellöf, 46 90 786 64 24, erik.domellof@umu.se och prefekt Annika Nordlund, annika.nordlund@umu.se, 46 90 786 78 30

Ansökan görs via vårt rekryteringssystem Varbi och ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker anställningen. 

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1936-19
Kontakt
  • Erik Domellöf, 090-786 64 24
  • Annika Nordlund, 090-786 78 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-11
Sista ansökningsdag 2019-12-31

Wróć do ofert pracy