Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Kemiska institutionen söker en förste forskningsingenjör med erfarenhet av elektronmikroskopi som ska arbeta vid Umeå Core facility for Electron Microscopy (UCEM). Anställningen finansieras med anslag från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse (KAW) för projektet CryoNET, som stöder utbildning och samverkan i ett skandinaviskt närverk för kryo-elektronmikroskopi (Cryo-EM). Anställningen avser deltid 50% och är tidsbegränsad till och med 2020-06-30. Ansök senast 2019-11-21.

Arbetsuppgifter
Som förste forskningsingenjör kommer du att förse forskare med expertråd i planeringen och genomförandet av Cryo-EM, elektrontomografi och bildanalyser, huvudsakligen inom medicinska och biologiska forskningsområden. Du kommer att vara delaktig i undervisning på kortare metodikkurser på forskarutbildningsnivå och användarträning i elektronmikroskopi (EM). Arbetet innebär att administrera kurser och användarstöd för doktorander och postdoktorer samt att fungera som en kontaktperson för pågående facilitetsprojekt och samarbeten mellan imaging faciliteter i Sverige. Arbetsuppgifterna kommer även att omfatta installation, drift och underhåll av instrument samt att bistå forskare i beredning av EM-prover, datasamling, och bildanalyser, huvudsakligen inom struktur-, mikro- och cellbiologi. Arbetet innebär självständig planering och genomförande av experiment tillsammans med forskare. Arbetsspråket är engelska.

Kompetenskrav
Vi söker dig med doktorsexamen i strukturbiologi, molekylärbiologi eller motsvarande. Du har stor erfarenhet av EM samt molekylärbiologiska metoder, det vill säga proteinkemiska analysmetoder och mikroskopi. Mycket god datorvana med fokus på bildanalys för EM 3D-rekonstruktion krävs. En god kommunikationsförmåga, pedagogisk erfarenhet samt att obehindrat kunna uttrycka sig på engelska i tal och skrift är också krav. Vi söker dig som är målmedveten och serviceinriktad. Du ska kunna ta egna initiativ och ansvar för experimentellt arbete och planera undervisning. Du är välorganiserad och uppskattar att arbeta i grupp. Stor vikt läggs på teknisk kompetens och en personlig motivation för att arbeta med forskningsinfrastruktur.

Villkor
Anställningen avser deltid 50% och är tidsbegränsad till och med 2020-06-30. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, examensbevis inklusive doktorsexamen, andra relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 21 november 2019.

Närmare upplysningar lämnas av UCEM samordnare Linda Sandblad, tfn: 090-7867107 eller e-post: linda.sandblad@umu.se.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1610-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-31
Sista ansökningsdag 2019-11-21

Wróć do ofert pracy