Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning
Universitetets kommunikationsenhet och inhousebyrå ger kommunikationsstöd till fakulteter, institutioner, universitetsförvaltning och ledning. Kommunikationsenheten arbetar med universitetsgemensam extern och intern kommunikation, studentrekrytering, studentkommunikation, extern och intern webb, profilprodukter samt event och arrangemang. Inhousebyrån består av en sammansvetsad grupp av 9 personer, som tillsammans arbetar för att leverera produktioner med hög kvalité inom film, foto, grafisk produktion och webb.

Vi behöver nu förstärka vår film- och formgivningsverksamhet med ytterligare en person fram till december 2020.

Arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak arbeta med film och foto men också grafisk formgivning under lugnare perioder. I rollen som filmproducent och filmare kommer du tillsammans med dina arbetskamrater ta fram till exempel forskarporträtt, nyhetsmaterial som kan användas i pressinformation, filmer om utbildningsprogram och andra redaktionella filmer för webb och sociala medier. Du kan arbeta i hela kedjan från idélösning, synopsis och manus till inspelning och postproduktion.

I rollen som grafisk formgivare kommer du arbeta med både tryckta och digitala medier. För tryckta medier kan det innebära allt från broschyrer, avhandlingsomslag, annonser, affischer till roll-ups och utställningsmaterial. För digitala medier kan det handla om banners, design av Wordpress-siter eller att arbeta som webbredaktör.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en relevant eftergymnasial utbildning inom filmproduktion och minst 3 års arbetslivserfarenhet inom filmproduktion. Du ska tidigare ha projektlett och drivit filmproduktion med ett helhetsansvar, dvs från planering till produktion, filmning och projektavslut. Du ska även ha dokumenterade kunskaper inom grafisk formgivning. Du ska ha goda kunskaper i Adobe Premiere och After effects samt kunskaper i Adobe InDesign och Photoshop. Det är meriterande om du har erfarenhet av animering, filmjournalistik, direktsändningar samt kunskaper inom stillbildsfotografi och bildbehandling.

Du kommer jobba med både stora och små projekt och uppgifter efter deadline, så det är viktigt att du är prestigelös och hugger tag i arbetsuppgifter där det behövs. Du har god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och flexibel samt har viljan att tillsammans med övriga i teamet utveckla vår filmverksamhet.

Som person har du lätt att skapa goda relationer med chefer och medarbetare. Du ska ha en grundmurad känsla för service till kunder som vill ha hjälp av vår inhousebyrå där din tjänst är placerad. Det är en fördel om du redan har provat på att arbeta i en verksamhet där du arbetat med timdebitering. Du är serviceinriktad även när tempot är högt och har god samarbetsförmåga även under press med korta deadlines.

Ansökan
Du ska komplettera din ansökan med arbetsprover:

  • Två filmer max 3 minuter långa vardera som du själv har gjort hela filmen, det vill säga producerat, filmat och redigerat. Beskriv också syfte, utmaningar och vilka idéer du ville förverkliga med dina filmer.
  • Två arbetsprover med material där du gjort all grafisk formgivning.

Meriterande arbetsprov (animering och /eller fotografier) är (frivilliga):

  • En animerad film max 2 minuter lång, där du själv har gjort hela produktionen. Beskriv också din roll i produktionen, syfte, utmaningar och vilka idéer du ville förverkliga.
  • Tre dokumentära fotografier på människor i olika miljöer.

Du kan antingen skicka eller lämna in dina arbetsprover till Kommunikationsenheten Universitetsledningshuset, Universitetstorget 4, 901 87 Umeå eller via en digital överföringstjänst. Kontakta sara.mejtoft@umu.se för mer information.

Sista ansökningsdag 2019-11-15!

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning till den 31 december 2020 med tillsättning snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1440-19
Kontakt
  • Sara Mejtoft, 090 - 786 67 17
  • Tatja Anundsson, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-02
Sista ansökningsdag 2019-11-15

Wróć do ofert pracy