Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för informatik vid den samhällsvetenskapliga fakulteten söker nu en postdoktor för att arbeta i projektet DISSIS och InnoCAPE med inriktning mot digital transformation och digital mognad hos organisationer. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 2 år från och med hösten 2019.

Forskningens inriktning
Innehavarens forskningsprogram skall knyta an till forskningsområdet digital transformation, och specifikt till forskning som behandlar digital mognad hos IT-företag och dess kunder inom industrin. Ett speciellt fokus är hur man kan mäta en organisations digitala mognad och sedan förslå och genomföra insatser för att utveckla denna mognad. Detta är speciellt utmanande i en tid som kännetecknas av att utvecklingen inom IT-området går i ett rasande tempo, såväl för teknisk kapacitet som för användningsmönster.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad på heltid under 2 år från och med hösten 2019. Institutionstjänstgöring såsom undervisning kommer att ingå i arbetsuppgifterna. Placering vid institutionen för informatik vid Umeå universitet. Den anställde förväntas utföra delar av sitt arbete vid institutionen och delta i enhetens övriga aktiviteter.

Kvalifikationer
För att kunna vara behörig att söka denna anställning ska den sökande ha en doktorsexamen i informatik eller motsvarande. Den sökande ska även ha dokumenterad forskningserfarenhet inom området digital transformation. För befattningen krävs goda kunskaper i svenska och engelska som arbetsspråk, dokumenterad erfarenhet av forskning inom samhällsvetenskap samt erfarenhet av avancerad kvalitativ och/eller kvantitativ metod. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma ifråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Postdoktor som ska undervisa eller handleda ska ha relevant högskolepedagogisk utbildning samt erfarenhet av undervisning är meriterande.

Vi vill att du ska vara utåtriktad och flexibel i ditt arbetssätt, ha lätt för att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt. Vi vill också att du är en person som tar fullt ansvar för de arbetsuppgifter du har att driva och genomföra. Arbetet kräver också att du har god förmåga att samarbeta med andra såväl inom som utanför Umeå universitet.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. Ansökan ska innehålla:
- Komplett CV inklusive en fullständig publikationslista.
- En forskningsplan som beskriver den sökandes forskningsintressen i relation till anställningen(Max 3 sidor).
- Den sökandes 3 mest representativa publikationer relaterat till denna anställning.

Institutionen för Informatik
Vid institutionen för Informatik bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion. Vårt ämne spänner över många applikationsområden såsom offentlig sektor, media, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri, handel mm. På grundnivå bedrivs institutionens undervisning i huvudsak på de tre programmen; systemvetenskap med inriktning mot design, interaktion och innovation, beteendevetenskap med inriktning mot IT-miljöer samt digital medieproduktion. På avancerad nivå ansvarar institutionen för mastersprogrammen i människa-datorinteraktion och sociala medier, samt IT management. Mer om oss; http://www.umu.se/informatik

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1181-19
Kontakt
  • Katrin Jonsson, Prefekt, 090-786 93 87
  • Per Leven, Projektledare, 090-786 70 65
  • Tina Lundmark, Hr-administratör, 090-786 64 38
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-12
Sista ansökningsdag 2019-09-02

Wróć do ofert pracy