Umeå universitet,

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker en universitetsadjunkt i Kostvetenskap med inriktning mot måltidsservice med produktion och måltids- och restaurangvetenskap. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (70 %) under perioden 190915-200131 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 190819.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning och därtill hörande administration på grundnivå inom Kostvetarprogrammet samt Gastronomiprogrammets inriktningar kreativ matlagning och värdskap. Även utbildning inom andra program där institutionen är involverad, fristående kurser och annan utbildning som institutionen bedriver kan beröras. 

Undervisningen kommer främst att omfatta ämnesområden relaterade till måltidsservice med produktion och grundläggande gastronomi med fokus på praktiskt matlagningshantverk. I undervisningen ingår planering, genomförande, praktisk undervisning i kök, examination samt utvärdering av kurser. Dessutom ingår handledning, föreläsningar och kursadministration. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i institutionens pedagogiska utvecklingsarbete. Andra administrativa uppdrag kan ingå.

Behörighet
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För denna anställning krävs att befattningshavaren innehar magisterexamen i Kostvetenskap eller motsvarande.

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna
Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen.

Särskild vikt kommer att fästas vid erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt erfarenhet av handledning och examination av studenter inom aktuellt ämnesområde. Erfarenhet av praktisk undervisning i kök är ett krav.  

Särskild vikt kommer att läggas vid prövningen av de erfarenhetsbaserade och fördjupade kunskaperna om råvaror samt fördjupade färdigheter i matlagningstekniker och måltidsservice. Dokumenterad erfarenhet av måltidsservice för många samt personer med olika behov och arbete med hållbar utveckling inom offentlig sektor är särskilt meriterande.

Dokumenterad erfarenhet och kunskap i allmänna livsmedelssäkerhetskrav, livsmedelshygien, mikrobiologi samt kostnadsberäkning inom måltids- och restaurangkontext är meriterande.

God administrativ förmåga är meriterande. En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar här. 

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (70%) under perioden 190915-200131 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå.

Din ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 190819. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Mer om oss
Institutionen för kostvetenskap, har ett 30-tal medarbetare. Vi utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kostvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av kost och hälsa. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-01-31
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1045-19
Kontakt
  • Maria Waling, 090-786 64 83, 073-056 22 81
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-19

Wróć do ofert pracy