Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning
Kommunikationsenheten vid Umeå universitet arbetar med universitetsgemensam extern och intern kommunikation, studentrekrytering, studentkommunikation, extern och intern webb, profilprodukter samt event och arrangemang. Enhetens inhousebyrå ger service kring grafisk produktion, webb, film och foto.

Arbetsuppgifter
Vi söker en kommunikatör som ska fungera som kommunikationsansvarig för ITS, universitetets IT-verksamhet, och vara länken mellan ITS kommunikationsbehov och de resurser som finns på univer­sitetets kommunikationsenhet. ITS är kommunikationsenhetens samarbetspartner inom webb och digital kommunikation och i dina arbetsuppgifter kan det även ingå att arbeta med projektkom­munikation i interna och externa samarbetsprojekt mellan ITS och kommunikationsenheten.

Du kommer att vara anställd på kommunikationsenheten men ha särskilt fokus på IT-verksamhetens kommunikationsbehov och ha din arbetsplats både på IT-verksamheten och på kommunikations­enheten. Det här är en ny tjänst på kommunikationsenheten, så en av dina uppgifter kommer att vara att etablera och utforma hur denna kommunikationsfunktion bäst ska genomföras. ITS diskuterar under 2019 ett förändringsarbete för hela sin organisation som också ställer krav på kommunikationsfunktionen.

Du kommer både att arbeta med övergripande kommunikationsfrågor och –strategier, och vara direkt operativ och producera och publicera texter, ta fram kommunikationsmaterial och presen­tationsmaterial. Det är viktigt att du kan hantverket och inte är rädd för att arbeta ”från ax till limpa” samtidigt som du kan avgöra i vilka lägen det är bäst att samarbeta i kommunikationsteam med andra kommunikationsresurser för att lösa uppgiften. Kommunikationsbehoven kan handla om allt från akut driftinformation till att planera och genomföra interna och externa budskap och strategier för rekryteringar och employer branding.

Kvalifikationer
Vi vill att du har högskoleutbildning inom kommunikation eller annan relevant högskoleutbildning och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta inom eller tätt tillsammans med en IT-verksamhet, t ex inom en större organisation eller där du haft ett långvarigt samarbete med en IT-konsult. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp. Vi ser också gärna att du har arbetat med projektkommunikation i IT-nära eller IT-relaterade projekt, som t ex förändringsprojekt. Det är även meriterande att ha arbetat med varu­märkesfrågor.

Vi vill att du har erfarenhet av att identifiera, prioritera, planera, driva och följa upp kommunikationsfrågor. Du har arbetat med övergripande kommunikationsplanering, idéarbete och skapat kommunikationsplaner. Du är en trygg och snabb skribent för olika kanaler och har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du kan även hantera engelska som arbetsspråk i vanliga situationer, i både tal och skrift. Du har erfarenhet av att publicera i webbpubliceringssystem och kan också beställa kommunikations­tjänster, t ex annan digital eller tryckt kommunikation,

Som person har du lätt att skapa goda relationer med chefer och medarbetare. Du är initiativrik, ansvarstagande och kan självständigt driva dina arbetsuppgifter framåt samtidigt som du är en god lagspelare som fungerar väl i olika arbetsgrupper och är bra på att samarbeta och skapa relationer i både större och mindre sammanhang och i nätverk. Du är serviceinriktad även när tempot är högt och har god samarbetsförmåga även under press med korta deadlines.

Villkor
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1128-19
Kontakt
  • Gunilla Stendahl, 090-786 51 82
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-06-27
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Wróć do ofert pracy