Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning
Kommunikationsenheten behöver förstärka sin bemanning med en skribent, främst för våra interna men även externa kommunikationskanaler. Vi söker därför dig som är snabb och flyhänt, har en bra nyhetsnäsa och som är pigg på att rycka in och skriva just där och då som det mest behövs.

Arbetsuppgifter
Du kommer bland annat att arbeta med nyhetshantering och andra texter i nyhetsbrev, våra interna och externa webbplatser samt kanske också intervjua medarbetare och skriva längre artiklar för våra magasin Aktum och Tänk. Du kommer också att arbeta med personaltidningen Aktum.

Kvalifikationer
Du har utbildning inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande och har arbetat som skribent eller nyhetsredaktör några år. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete inom universitetsvärlden eller inom en större organisation. 

Du kan skriva för olika medier, både tryckta och digitala. Du har också arbetat med webbpubliceringssystem, gärna Episerver, och har erfarenhet av att hantera bild och film. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, och kan även hantera engelska som arbetsspråk.

Som person har du lätt att skapa goda relationer med medarbetare och chefer. Du är lyhörd och har näsa för att arbeta proaktivt och hitta ämnen och teman att kommunicera. Du är initiativrik, strukturerad, ansvarstagande, bra på att samarbeta och serviceinriktad även när tempot är högt.

Du kommer jobba med stort och smått, så det är viktigt att du är prestigelös och hugger tag i arbetsuppgifter där det behövs

Villkor
Anställningen är ett vikariat fram till 2020-01-31. Välkommen med din ansökan senast den 26 maj!

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-791-19
Kontakt
  • Anna Holmström, 090-786 65 26
  • Tatja Anundsson, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-09
Sista ansökningsdag 2019-05-26

Wróć do ofert pracy