Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker en förste forskningsingenjör som delvis ska arbeta i ett projekt inom strukturbestämning av fimbrieproteiner och delvis vid elektronmikroskopifaciliteten - Umeå Core facility for Electron Microscopy (UCEM). Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till 2019-09-30. Ansök senast 2019-03-19.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att delta i slutförandet av projektet ”Strukturbestämning av fimbrieproteiner från Porphyromonas gingivalis”, att samla och bearbeta röntgenkristallografi- och elektronmikroskopidata samt att assistera på en kurs i biokemi. Vidare innebär befattningen arbete vid Umeå Core facility for Electron Microscopy (UCEM) med handledning på kortare metodikkurser på forskarutbildningsnivå och användarträning i elektronmikroskopi (EM). Arbetet innebär att administrera kurser och användarstöd för doktorander och postdocs samt att fungera som en kontaktperson för pågående facilitetsprojekt och samarbeten mellan EM-faciliteter i Sverige och Norden. Arbetsuppgifterna innefattar ansvar för drift, underhåll av instrument och att bistå forskare i beredning av EM-prover, datasamling, och bildanalyser, huvudsakligen inom strukturbiologi. Arbetet innebär självständig planering och genomförande av arbetet sker tillsammans med UCEM:s användare och övrig personal. Arbetsspråket är engelska.

Kompetenskrav
Vi söker dig med doktorsexamen i strukturbiologi, molekylärbiologi eller motsvarande. Du har stor erfarenhet av röntgenkristallografi, elektronmikroskopi samt molekylärbiologiska metoder, dvs kloning, proteinrening, kristallisation och proteinkemiska analysmetoder. Mycket god datorvana med fokus på cryo-EM 3D-rekonstruktion samt ett stort intresse för EM-arbete krävs. En god kommunikationsförmåga samt att obehindrat kunna uttrycka sig på engelska i tal och skrift är också krav. Det är meriterande om du har vissa grundkunskaper i oral mikrobiologi. Vi söker dig som är målmedveten, serviceinriktad och pedagogisk. Du ska kunna ta egna initiativ och självständigt ansvar för experimentellt arbete och resultat. Du är välorganiserad och uppskattar att arbeta i grupp. Stor vikt läggs på teknisk kompetens och en personlig motivation för att arbeta med forskningsinfrastruktur.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, examensbevis inklusive doktorsexamen, andra relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är 2019-03-19. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Logga in och ansök via knappen längst ner på sidan.

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till och med 2019-09-30. Tillträde snarast.

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Karina Persson, tfn: 090-7865926 eller e-post: karina.persson@umu.se samt samordnare vid UCEM Linda Sandblad, tfn: 090-7867107 eller e-post: linda.sandblad@umu.se

Information om oss
Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se: www.umu.se/kemiska-institutionen.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-332-19
Kontakt
  • Linda Sandblad, 090-7867107
  • Karina Persson, 090-7865926
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-26
Sista ansökningsdag 2019-03-19

Wróć do ofert pracy