Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vi söker en engagerad och serviceinriktad studieadministratör för arbete med studieadministration inom läkarutbildningen. Då utbildningen ges av Umeå universitet men till viss del är regionaliserad till bland annat Region Västernorrland kommer du att vara anställd vid universitetet men stationerad vid Sundsvalls sjukhus. Anställningen är heltid och tillsvidare med tillträde den 1 maj 2019 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är 2019-02-26.

Arbetsuppgifter
Du förväntas i denna anställning arbeta med studieadministration inom läkarutbildningen vid Umeå universitet. Eftersom utbildningen i viss utsträckning är regionaliserad bedriver ett antal läkarstudenter delar av sin utbildning på länssjukhusen och vid primärvården i Norrbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Denna anställning är stationerad vid Sundsvalls sjukhus där ett 60-tal läkarstudenter läser de sista tre åren på läkarprogrammet och antalet kommer sannolikt att öka till runt 100 inom några år. I rollen som studieadministratör fungerar du som spindeln i nätet inom utbildningen och verkar i ett nära samarbete med de universitetslektorer som är verksamma vid sjukhuset samtidigt som du är den person läkarstudenterna har den kontinuerliga kontakten med under utbildningen. Arbetet är av självständig karaktär. En del resor i anställningen kommer att förekomma.

Arbetsuppgifterna utgörs av kursadministration, schemaläggning, administration av kursportal och löpande kursinformation till studenterna. I arbetsuppgifterna ingår även att framställa informations- och studiematerial samt handlägga andra förekommande administrativa uppgifter, exempelvis beställning av behörigheter i IT-system åt studenterna.

Kompetenskrav

  • lägst gymnasiekompetens
  • några års erfarenhet av liknande administrativa arbetsuppgifter
  • erfarenhet av att arbetat med administrativa system och Officepaketet
  • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

För att trivas i rollen som studieadministratör måste du vara ansvarstagande och självständig med ett gott ordningssinne och en god förmåga att planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts samtidigt bra samarbetsförmåga och en hög servicekänsla. Stor vikt kommer därför att läggas vid personliga egenskaper. 

Önskvärt är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom en statlig myndighet, gärna inom utbildningsväsendet, eller inom hälso- och sjukvårdsverksamhet. Erfarenhet av något eller några av de administrativa system som används inom Umeå universitet är meriterande och då framförallt de studieadministrativa systemen som exempelvis LADOK och Moodle.

Övriga upplysningar
Anställningen kommer organisatoriskt att tillhöra Medicinska fakultetens kansli vid Umeå universitet med stationeringsort Sundsvall. Du kommer således att ha kollegor både inom Region Västernorrland och inom Umeå universitet, på Sundsvalls sjukhus och i Umeå. Anställningen omfattas av Umeå universitets statliga kollektivavtal med alla de förmåner det medför.

Anställningen är heltid och tillsvidare med önskat tillträde 1 maj 2019 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här ansöker du
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork och vara inkommen senast den 26 februari 2019.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV som innehåller uppgifter om utbildning och arbetslivserfarenhet
  • Personligt brev
  • Kontaktuppgifter till två referenser

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta områdeschef för studieadministratörer vid läkarutbildningen Malin Larsson 090-7867108 för frågor om arbetsinnehåll och personaladministratör Elin Enqvist 090-7866770 för frågor om anställningsvillkor och rekrytering.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 maj 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-121-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-05
Sista ansökningsdag 2019-02-26

Wróć do ofert pracy