Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Vid Institutionen för Folkhälsa och klinisk medicin, Enheten för Epidemiologi och global hälsa, bedrivs högkvalitativ hälsosystemforskning. Vi söker nu en postdoktor för att delta i projekten” Hur kan innovationer inom e-hälsa stärka samhällsbaserade hälsosystem? teoridriven utvärdering av virtuella hälsorum i norra Sverige” samt ”Hälsa på lika villkor för ungdomar i glesbygd? Identifiering av behov och framtida insatser via mixad metod”.

Arbetsuppgifter

Du kommer att samarbeta med ett team av hälsosystemforskare med bred kompetens i teoridriven utvärderingsmetodik och mixad metod. Arbetet kommer framför allt att innefatta litteraturgenomgångar, kvalitativa intervjuer, bearbetning av data i tvärvetenskapligt samarbete.

Behörighet

För behörighet krävs att kandidaten avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i Folkhälsovetenskap. I första hand, bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma ifråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Den sökande måste ha mycket goda kunskaper i att läsa, skriva, tala och förstå både svenska och engelska. Vid tillsättning kommer särskild hänsyn att tas till vetenskaplig skicklighet samt tidigare erfarenheter inom tvärvetenskaplig hälsosystemforskning.

Den sökande skall skicka CV och publikationslista till jobb@umu.se (skriv dnr i ärenderutan) eller till Umeå universitet, Registrator, 901 87 Umeå, senast 181217.
Umeå Universitet tillämpar individuell lönesättning. Löneanspråk kan anges i ansökan.
Anställningen kommer att vara heltid under en period på två år.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190201
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1948-18
Kontakt
  • Anna-Karin Hurtig, professor, 090-786 67 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-11-20
Sista ansökningsdag 2018-12-17

Tillbaka till lediga jobb