Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vi söker en projektassistent till projektet : ” Computational mining of cancer genomic databases to screen for mutations in CCND2 PTE”, vid molekylärbiologiska institutionen. Tjänsten är 1 år med start 2017-09-01 eller enligt överenskommelse.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Den anställde kommer att arbeta med omfattande datautvinning av betydande cancergenomiska databaser genom befintliga mjukvaror och egenskrivna skript i Python, R och bash. Vidare kommer den anställde att screena efter DNA-sekvensförändringar inom regioner av intresse och korrelera dem med förändringar i uttryck av Polycomb Group-gener och bindning av Polycomb Group-proteiner. Den anställde kommer att summera och kritiskt utvärdera resultaten från sina experiment och delta i utformningen av forskningsartiklar med hjälp av sin handledare.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en universitetsexamen motsvarande masterexamen inom biologi eller bioteknik med inriktning mot bioinformatik. Du har tidigare erfarenhet med Linux and MS Windows operativsystem. Du har också färdighet i skriptning i Python och bash. Kunskap i R, SQL och Matlab. Vidare krävs det dokumenterad erfarenhet av att hantera den senaste generationens DNA-sekvenseringsdata, att kunna mappa korta reads mot genomet och korrelera mappningen till genomannoteringen. Du som söker ska ha grundläggande kunskaper i statistik samt färdighet inom muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.

 

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska eller svenska:

  • En CV med information om utbildning, en förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och intressen
  • Kontaktuppgifter för en till tre referenser.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1268-18
Kontakt
  • Yuri Schwartz, universitetslektor, yuri.schwartz@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-29
Sista ansökningsdag 2018-07-20

Wróć do ofert pracy