Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vid Institutionen för fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, t. ex. organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, rymdfysik och teoretisk fysik. Institutionen är en del av KBC, kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå Universitet. Vi har ett starkt fokus på interdisciplinär forskning och utmärkt tillgång till modern instrumentering och infrastruktur för analys.

Institutionen för fysik har ca 100 medarbetare, varav 8 professorer, 28 övriga disputerade, ett 40-tal doktorander och postdoktorer och ett 10-tal teknisk/administrativ personal, samt tillfälligt anställda.
Institutionen för fysik bedriver forskning inom ett flertal områden, t.ex. organisk elektronik, fotonik, kondenserade materiens fysik, laserspektroskopi, biologisk fysik, ickelinjär fysik, plasmafysik och relativitetsteori och statistisk fysik och nätverk. 

Vi söker nu en forskningsingenjör för arbete med utveckling av ljus-emitterande elektrokemiska celler (LEC), vilket innefattar inhämtande av information och utformning och ledning av projekt så att målsättningarna under sista året av ett extern-finansierat projekt kan uppfyllas, specifikt så ska den så kallade ”Technology Readiness Level” för LEC-teknologin utvecklas och vissa komponentprestanda uppnås.

Anställningen avser 75% och är tidsbegränsad under 12 månader.  Tillträde 2018-07-01 eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag är 2018-06-04.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av inhämtning av information om hur LEC-komponenter praktiskt ska designas och tillverkas för att bli kompatibla med, och attraktiva för, reella tillämpningar, exempelvis behandling av sjukdomstillstånd med ett mjukt och miljövänligt ”plåster” som emitterar sjukdomsbromsande/behandlande ljus och som drivs av en integrerad energikälla. Detta är en målsättning i ett extern-finansierat projekt, och en explicit målsättning med projektet är att avancera ”Technology Readiness Level” för LEC-teknologin från nuvarande ~5 till ~7. Vidare består arbetsuppgifterna av definiering och ledning av projekt som bidrar till att LEC-komponenter som uppfyller ytterligare konkreta målsättningar i det extern-finansierade projekt kan realiseras, specifikt så ska LEC som emitterar rött, blått och vitt ljus under en operativ livslängd av 5000 h utvecklas. 

Kompetenskrav
Du ska ha en master- eller civilingenjörsexamen i kemi, fysik eller motsvarande. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att leda teknikprojekt mot praktiska och kommersiella applikationer. Du måste ha mycket goda färdigheter i både talad och skriven engelska. Specifik och dokumenterad erfarenhet av utveckling av organiska ljusemitterande komponenter är speciellt relevant och därför särskilt meriterande.

Ansökan
Ansökan ska innehålla
1. Ett följebrev som sammanfattar dina kvalifikationer och forskningsintressen
2. En meritförteckning med publikationslista
3. Kopior av examensbevis
4. Namn och aktuella kontaktuppgifter till 2 referenspersoner

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2018-06-04.

Information
Närmare upplysningar lämnas av Professor Ludvig Edman, Institutionen för fysik, via e-post: ludvig.edman@umu.se 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-891-18
Kontakt
  • Ludvig Edman, 090-786 57 32
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-05-03
Sista ansökningsdag 2018-06-04

Tillbaka till lediga jobb