Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vi söker en förste forskningsingenjör som skall arbeta inom projektet ”Långsiktigt hållbart skogsbruk: kunskapsbaserade strategier för hantering av fröplantager och återbeskogning”. Anställningen är tidsbegränsad till 8 månader. Tillträde 2018-03-01 eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 2018-02-16.

Projektbeskrivning
Vi söker efter en förste forskningsingenjör som vill bli medarbetare inom projektet ”Långsiktigt hållbart skogsbruk: kunskapsbaserade strategier för hantering av fröplantager och återbeskogning” som finansieras av forskningsrådet FORMAS. Projektets mål är att utvärdera den genetiska kvalitén hos fröskörden från fröplantager av tall och gran i Sverige. Vidare skall fröplantagers design och skötsel bedömas utifrån frönas potential för att ge ökad produktion och klimatanpassning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att medverka i det pågående forskningsprojektet och assistera forskare som arbetar i Umeå vid Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG), Umeå universitet och Skogforsk i Sävar. Både fenotypnings- och genotypningsanalyser i laboratoriet och i växthus är en del av arbetet. Arbetet omfattar framförallt databearbetning och statistiska analyser av genomsekvenseringsdata från tall och gran.

Kvalifikationer
Du har doktorsexamen i skoglig genetik eller motsvarande. Du har dokumenterad erfarenhet av genomsekvensering och genotypning samt analys av genetiska data från tall och gran. Du har goda kunskaper inom bioinformatik och erfarenhet av att arbeta med något programmeringsspråk (Python, Linux). Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med Next Generation Sequencing data för att analysera frågeställningar inom populationsgenetik krävs. Goda kunskaper i engelska förutsätts.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan, skriven på svenska eller engelska, ska innehålla:

  • personligt brev som beskriver dina forskningsintressen (max ett A4)
  • meritförteckning, inkluderande bestyrkta kopior av doktorsexamen
  • namn, kontaktuppgifter och e-postadresser på tre akademiska referenspersoner
  • publikationslista

För ytterligare information, vänligen kontakta professor Xiao-Ru Wang,
xiao-ru.wang@umu.se

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 140 medarbetare. För mer information, se www.emg.umu.se.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-153-18
Kontakt
  • Xiao-Ru Wang, professor, 090-786 99 55
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-01-25
Sista ansökningsdag 2018-02-16

Tillbaka till lediga jobb