Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Universitetsadjunkter till Enheten för polisiärt arbete

Enheten för polisiärt arbete vid Umeå universitet söker 1–2 universitetsadjunkter. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders provanställning. Önskat startdatum är 2024-09-01 eller enligt överenskommelse. 

Om arbetsplatsen

Vid Enheten för polisiärt arbete bedrivs polisutbildning på uppdrag av Polismyndigheten. Vi har ständig utveckling för ögonen i vårt arbete med att utbilda professionella poliser som agerar för ett tryggare samhälle, för utveckling av svensk polis och för ett livslångt eget lärande. Inom huvudområdet polisiärt arbete erbjuds även fristående kurser samt ett magisterprogram. Vi bedriver också vidareutbildning av poliser liksom annan extern utbildning, samt extern forskningsverksamhet.

Enheten leds av en föreståndare och har ca 30 anställda. Enheten köper också lärartjänster från flera andra institutioner och från Polismyndigheten - totalt är ett åttiotal medarbetare involverade i verksamheten.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning i de professionsnära inslagen som ingår i polisprogrammet. Utöver undervisning ingår även tillhörande administration och examination i arbetsuppgifterna. I anställningen ingår 10 procent kompetensutvecklingstid som främst ska användas till att bibehålla de professionsnära kompetenserna. Undervisningen på grundutbildningen genomförs på svenska.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna

Specifika bedömningsgrunder är yrkesskicklighet inom områden med relevans för polisiärt arbete, samt pedagogisk skicklighet. Även vetenskaplig skicklighet ingår som en bedömningsgrund.

Vid bedömning av yrkesskicklighet inom områden med relevans för polisiärt arbete, är erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten eller annan brottsbekämpande verksamhet, meriterande. Särskild vikt ska fästas vid visad bredd och djup i verksamhetsutövning. 

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten beaktas särskilt erfarenhet av undervisning eller utbildning. Pedagogisk högskoleutbildning är meriterande liksom erfarenhet från pedagogiskt utvecklingsarbete inom aktuellt ämnesområde.

Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten beaktas särskilt erfarenhet av vetenskapligt arbete och vetenskaplig produktion.

Särskild vikt ska fästas vid yrkesskicklighet inom områden av relevans för polisiärt arbete, samt vid pedagogisk skicklighet. Vid en avvägning mellan dessa bedömningsgrunder ska visad yrkesskicklighet tillmätas större vikt. Viss vikt ska även fästas vid vetenskaplig skicklighet.

En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Särskild vikt kommer att läggas vid att sökande ska kunna utföra administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter som förutsätter god förståelse och bruk av svenska språket, eftersom undervisningen bedrivs på svenska.

Vid tillsättning kommer universitetet främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra aktuella arbetsuppgifter. Som person är du strukturerad, lösningsfokuserad och kan självständigt och tillsammans med kollegor organisera och genomföra undervisning.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet.

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, provföreläsningar och referenstagning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Ett arbete i en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till egen kompetensutveckling.

Ansökan

 • Din ansökan ska innehålla:
 • Personligt brev inklusive kontaktuppgifter
 • Meritförteckning/CV inklusive redogörelse av professionsnära kompetens
 • Redogörelse för eventuell Eventuell redogörelse för pedagogisk verksamhet
 • Eventuell redogörelseRedogörelse för eventuell för vetenskaplig verksamhet
 • Vidimerade kopior av relevanta examensbevis
 • Referenser inklusive kontaktuppgifterKontaktuppgifter till  två referenser 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Daniel Skog, föreståndare, 090-786 95 75 eller Tove Wedin, HR-samordnare, 090- 786 75 36.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-755-24
Kontakt
 • Daniel Skog, +46907869575
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb