Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

En projektsamordnare sökes till ett kliniskt barnpsykiatriskt forskningsprojekt. Projektet är en randomiserad kontrollerad prövning av en ny psykologisk gruppbehandling för depression hos tonåringar. Anställningen avser 100% av en heltid under 11 månader. Du förväntas utföra huvuddelen av ditt arbete på BUP, Klinisk Vetenskap, Umeå Universitet.  

Beskrivning
Institutionen för Klinisk Vetenskap, Barn- och ungdomspsykiatri söker en engagerad och strukturerad projektsamordnare med erfarenhet av arbete med ungdomar med psykisk ohälsa till ett forskningsprojekt som syftar till att utvärdera en ny psykologisk gruppbehandling för tonårsdepression.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta självständigt med projektledning, men också arbeta med att rekrytera patienter 15 - 22 år gamla från Barn- och ungdomspsykiatri och Ungdomshälsan i Region Västerbotten och Region Västernorrland. Arbetet kommer innebära samordning med kliniskt verksam personal, andra forskare, kliniskt forskningscentrum och biobanken. Projektet leds av Eva Henje docent vid Umeå Universitet.  

Kvalifikationer
Du är utbildad eller är på väg att slutföra studier till psykolog, socionom eller sjuksköterska, eller har annan vårdinriktad högskoleutbildning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att projektleda. Det är också meriterande om du har deltagit i klinisk forskning och datainsamling och att ha arbetat med ungdomar med psykisk ohälsa och har erfarenhet av bedömning av affektiva tillstånd så som ångest och depression och är van vid journalföring. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Ansökan
Ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi som du hittar på universitetets sida för Lediga jobb. https://www.umu.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/ 

En fullständig ansökan ska innehålla: 

  • Personligt brev som sammanfattar din bakgrund och tidigare erfarenheter från liknande projekt. 
  • CV/meritförteckning 
  • Ev. övriga meriter med relevans för anställning 
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner 

Observera att ofullständig ansökan inte kommer att behandlas. 

Närmare upplysningar lämnas av PI Eva Henje +46738019212  eva.henje@umu.se 

Facklig information lämnas av SACO, 090- 786 53 65, SEKO civil, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31 

Välkommen med din ansökan!

Om BUP, Institutionen för klinisk vetenskap

BUP, Klinisk vetenskap erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande. Vi arbetar med klinisk forskning och undervisning i Barn- och ungdomspsykiatri. Närmare information om den verksamhet som pågår framgår av vår hemsida: https://www.umu.se/institutionen-for-klinisk-vetenskap/barn--och-ungdomspsykiatri/ 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-203-23
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-02-01
Sista ansökningsdag 2023-02-22

Tillbaka till lediga jobb