Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning 
Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden; redovisning, reskontra, upphandling och inköp samt ekonomisystem. Vi har även en ekonomipool som fungerar som ett konsultstöd till institutioner och enheter inom Umeå universitet. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet. 

Arbetsuppgifter 
Du ingår i ekonomipoolen som består av tre personer. Tjänsten innebär att arbeta som intern ekonomikonsult med ofta parallella uppdrag som stöd till institutioner och enheter vid sjukdom eller vid personalbyte. Det innebär ett omväxlande arbete och att snabbt sätta sig in i nya situationer. Din huvudsakliga arbetsplats är vid Ekonomienheten men kan ibland vara förlagd vid institutioner/ enheter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att medverka i redovisningsprocessen. Det innebär att arbeta med ekonomiadministration, bokföring, uppföljning och analys samt budget- och prognosarbete. Arbetet innebär även rapportering och uppföljning internt inom myndigheten samt till externa finansiärer och uppdragsgivare.

Kvalifikationer 
Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå inom ekonomiområdet, företrädesvis inom området redovisning, eller motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet. Du har några års dokumenterad erfarenhet av arbete som ekonom samt dokumenterade goda kunskaper i redovisning. Vidare har du erfarenhet och goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel, samt arbete med de olika delarna av ett ekonomisystem.

Vi söker dig som har ett kundorienterat arbetssätt då arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du ska också ha god förståelse för den ekonomiadministrativa processen.

Arbetet är i hög grad självständigt och du planerar det utifrån givna tidpunkter. Du kan kommunicera väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Du har god förmåga att se samband, kan skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Du har ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du är ansvarstagande, noggrann, analytisk samt kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1139-22
Kontakt
  • Birgitta Berglund, 090-7865168
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-08-02

Tillbaka till lediga jobb