Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Pedagogiska institutionen är en av de största institutionerna vid Samhällsvetenskapliga fakulteten med cirka 100 anställda. Prioriterade områden för forskning inom institutionen är Idrottspedagogik, Ledarskap, organisation och arbetsliv, Lärande och IKT, Didaktik, utvärdering och bedömning, Specialpedagogik samt Genus och pedagogiska processer i samhället. Institutionen har ett brett utbildningsutbud och medverkar i ett flertal program, bl.a. inom lärarprogrammen, specialpedagogprogrammet, idrottsvetenskapliga programmet, personalvetarprogrammet och polisutbildningen. Mer information om Pedagogiska institutionen hittar du här.

Vi behöver förstärka vårt forskningsstöd med 1-2 amanuenser. Anställningen avser 25 % av heltid under perioden 221001-230123. Du kommer att medverka i olika forskningsprojekt vid institutionen tillsammans med erfarna kollegor.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är knutna till forskning och innefattar bland annat enklare datainsamling, litteratursökning, transkribering samt analys, och redovisning av data.
Utöver detta ingår att samarbeta med institutionens forskare och övriga personal kring arbetsuppgifternas planering och genomförande. 

Behörighet

Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola. Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. 

Kvalifikationer

Du studerar inom pedagogikkurser eller vid utbildningsprogram anknutna till pedagogiska institutionen vid Umeå Universitet. Goda kunskaper inom vetenskaplig metod samt datavana efterfrågas. Erfarenhet av medverkan i forskningsprojekt är meriterande. Du ska, vid tillträdesdagen kunna visa upp studieintyg med ovanstående inriktning. Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som person ser vi gärna att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad och noggrann. Arbetsuppgifterna kräver både självständighet och samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har ett personligt intresse för pedagogik och forskningsverksamhet. 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde

2022-10-01

Omfattning

Befattningen avser 25 % av en heltid med varierande omfattning under terminen.

Varaktighet

För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år. Anställningen skall fullgöras parallellt med studier. Utgångspunkten för detta behov är en anställning under perioden 220901-230123.

Lön

Umeå universitet tillämpar amanuenslönetrappa fr om 210302.

Ansökan

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker platsen. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentwebben. Sista ansökningsdag är den 31/8 2022.

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Oscar Rantatalo,
tel. 090 - 786 +46 90 786 65 64, oscar.rantatalo@umu.se.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 221001 eller enligt ök.
Löneform Lön enligt lokalt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1007-22
Kontakt
  • Oscar Rantatalo, 090-7866564
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • OFR, 090-7865431
Publicerat 2022-06-09
Sista ansökningsdag 2022-08-28

Tillbaka till lediga jobb