Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Är du en skicklig ekonom som trivs med ett innehållsrikt och varierande arbete på en multinationell arbetsplats? Sök då anställningen på Institutionen för molekylärbiologi. 

Den nya ledningen för institutionen söker nu nya medarbetare för att kunna utöka och utveckla institutionens ekonomisupport och därmed stödet för ledning, forskargrupper och utbildning.

Anställningen är tillsvidare avseende heltid med tillträde snarast möjligt, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

 

Arbetsuppgifter

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår:

 • Medverka i upprättande av budget, prognoser, löpande budgetuppföljning och bokslut.
 • Bistå institutionens forskningsgruppledare vid ansökningar om externa bidrag samt uppföljning och analys av ekonomiskt resultat inkl. konsekvensanalys av olika scenarios utifrån ekonomiskt perspektiv.
 • Medverka till att upprätthålla och utveckla ekonomiadministrativa rutiner.
 • Hantera rekvisitioner och utbetalningar till t.ex. externa projektpartners samt hantera fakturering.
 • Utföra löpande bokföring, administration av reseräkningar och olika ersättningar.
 • Övriga arbetsuppgifter förekommer för att den gemensamma supportfunktionen ska fungera som en enhet.

Det kommer att finnas utrymme för dig att utvecklas i ditt yrke och över tid kommer förändringar i universitetets och institutionens arbetssätt att göra att dina arbetsuppgifter kan komma att ändras. 

 

Kvalifikationer

Du har en aktuell ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande utbildning eller kompetens.  Du ska ha erfarenhet av att arbeta inom ekonomi och därmed vara van vid en betydande del av de huvudsakliga arbetsuppgifterna givna ovan. Du har god datorvana och erfarenheter av ekonomisystem samt Microsoft- Officeprogrammen, främst Excel. Institutionen är en internationaliserad arbetsplats varför du även ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt pedagogiskt förmedla dina ekonomiska analyser. 

Som person har du ett serviceinriktat förhållningssätt samt lätt för att samarbeta med andra både inom och utanför organisationen. I ditt arbete är du strukturerad, noggrann, självständig och ansvarstagande men även utvecklingsinriktad och förändringsbenägen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, gärna på högskola/universitet är önskvärt. Önskvärt är också erfarenhet av redovisnings- och revisionsarbete samt hantering av EU-projekt. Även erfarenhet från arbete utomlands eller i internationaliserad miljö är en merit. 

 

Ansökan

Du ansöker genom vårt elektroniska rekryteringssystem senast 5 juli 2022. Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV/meritförteckning
 • Examensbevis samt relevanta intyg och betyg.

I slutfasen av rekryteringen kommer referenser att tas.

Kontaktpersoner för denna rekrytering:

Matthew Francis, prefekt, prefekt.molbiol@umu.se
Staffan Andersson, biträdande prefekt, staffan.andersson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

 

Mer om oss

För mer information om institutionen se www.umu.se/molbiol.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1087-22
Kontakt
 • Matthew Francis, prefekt, prefekt.molbiol@umu.se
 • Staffan Andersson, biträdande prefekt, staffan.andersson@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-15
Sista ansökningsdag 2022-07-05

Tillbaka till lediga jobb