Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för molekylärbiologi söker en projektassistent för en tidsbegränsad anställning på 6 månader avseende heltid med tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I det här projektet kommer vi testa om single-cell-data kan analyseras med nya sorters variationsautokodare. Projektet är en pilotstudie (6 månader) som syftar till att undersöka om det finns potential för mer utförlig studie för ansökan om forskningsanslag för finansiering av ett doktorand eller postdoktor projekt. Som projektassistent kommer Du under handledning att:

  • Implementera och testa nya formuleringar av variationsautokodare.
  • Tillämpa nya formuleringarna på single-cell-data.
  • Dra slutsatser från modellen och bidra till skrivande av forskningsartiklar.

Som projektassistent kommer du att använda python, SCVI och andra single- cell-bibliotek, tillsammans med nyskriven kod skriven av assistenten, dokumentera och presentera resultaten

Kvalifikationer

Du ska ha studerat datavetenskap (240hp) eller motsvarande ämne vid tidpunkten för rekryteringen. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av variationsautokodare på single-celldata. Vi söker en person som är entusiastisk och intresserad av att tillämpa datalogi på biologiska
frågeställningar. Du behöver kunna kommunicera och skriva flytande engelska.
Vi söker en mycket motiverad person som har förmåga att jobba produktivt i ett team. Du skall ha excellent förmåga att kunna kommunicera med mer seniora forskare och granskare.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 12 juli 2022. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska eller svenska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter för en till tre referenspersoner.

För frågor om tjänsten kontakta Johan Henriksson, e-post: johan.henriksson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Johan Henrikssons lab är del av The Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS, www.mims.umu.se) och Umeå Centre for Microbial Research (UCMR, www.ucmr.umu.se), en interdisciplinär forskningsmiljö med mer än 50 forskargrupper som utför grundforskning av i högsta klass och driver utveckling av nya teknologier i mikrobiologi och infektionsbiologi.

Mer information om oss finner du på: www.mims.umu.se/groups/johan-henriksson.html och www.umu.se/molbiol

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1149-22
Kontakt
  • Johan Henriksson, johan.henriksson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-07-12

Tillbaka till lediga jobb