Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik söker en Förste forskningsingenjör. Anställningen är 2 år med start september 2022, eller enl överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Projektet rör studier av transkriptionella reglerproteiner och proteiner i mediatorkomplexet från Arabidopsis thaliana och deras betydelse vid svar på olika stress-situationer. Arbetsuppgifterna består av att utföra olika tekniker som biokemisk proteinrening och karaktärisering av mediatorkomplexet, metabolomik, RNA-sekvensering, RT-qPCR, kromatin immunprecipitering/storskalig sekvensering och karaktärisering av fenotyper i mutanter.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha doktorsexamen i växtbiologi, agronomi eller likvärdigt.

Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av odling av Arabidopsis thaliana, generering, fenotypisk karaktärisering av arabidopsismutanter, hormonell signallering i växter, arbete med molekylärbiologiska/biokemiska tekniker i växter, funktionell växtgenomik och utveckling av transgena växter, arbete med abiotisk stress i växter, samt mikroskopi och cellulär lokalisering av proteiner. Sökande ska även ha erfarenhet av arbete med metabolomik och storskalig sekvensering, både vad gäller utförande av de laborativa momenten och analys av erhållen data. Dokumenterad erfarenhet av arbete med programmering i R är ett krav.


Erfarenhet av arbete med transkriptionella reglerproteiner, speciellt mediatorkomplexet är meriterande. Sökande bör ha erfarenhet av kloning, expression och rening av rekombinanta proteiner i E.coli.

Ansökan

Du ansöker genom vårt e-rekryteringssystem senast den 19 juli 2022. Din ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen samt hur du uppfyller ovanstående kriterier (inte mer än en A4-sida).
  • Ett CV med din akademiska utbildning och tidigare anställningar.
  • Doktorsexamensbevis
  • Annan relevant dokumentation som du vill föra fram för att styrka din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

För ytterligare information kontakta Stefan Björklund (stefan.bjorklund@umu.se). 

Välkommen med din ansökan!
 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1052-22
Kontakt
  • Stefan Björklund, +46702162890
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-10
Sista ansökningsdag 2022-07-19

Tillbaka till lediga jobb