Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin forskar och undervisar vi inom flertalet ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Vi söker en projektassistent till HIPE-projektet där du ingår i en större projektgrupp med personer från Umeå Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan. Projektet har som mål att utveckla en ny mätmetod för att mäta fysisk belastning i arbete, att genomföra mätningar av fysisk belastning i arbete och identifiera framgångsfaktorer för ett hållbart arbetsliv i fysiskt krävande jobb.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att planera och genomföra mätningar på anställda personer ute på arbetsplatser i byggbranschen, storkök, lokalvård samt inom vård och omsorg. Vi mäter pulsbelastning och förekomst av arbete med lyftade armar och böjd rygg. I projektet genomförs också datainsamling genom hälsoundersökningar, enkäter och intervjuer.

Mätningarna genomförs i huvudsak på morgonen. Arbetstiden förläggs därför oftast mellan ca kl. 7-9.30 under veckans alla vardagar och skulle kunna kombineras med studier.

Kvalifikationer

Pågående eller avslutad högskoleutbildning inom vård, idrottsmedicin/fysiologi eller psykologi. Du har erfarenheter av tidigare forskning eller projektarbete med teknisk mätutrustning. Erfarenhet av bearbetning av insamlade data, t ex i Excel, är meriterande. Eftersom arbetet kan innebära resor så har du körkort.

Du har en god förmåga att kommunicera, planera och strukturera ditt arbete i samarbete med andra. Du är intresserad av ergonomi och arbetsmiljö.

Villkor
40% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse till och med september. Arbetstiden kommer i huvudsak att vara förlagd till morgonen och förmiddagen.



Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Snarast enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-388-22
Kontakt
  • Månadslön, viktoria.wahlstrom@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2022-03-03
Sista ansökningsdag 2022-03-24

Tillbaka till lediga jobb