Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär studieadministrativa uppgifter om ca 60% och studievägledning om ca 40%. Den studieadministrativa delen innebär huvudsakligen löpande studieadministration kopplat till institutionens utbildningsprogram och kurser, som till exempel registrering av studenter, tentamensadministration, resultatrapportering samt andra vanligt förekommande uppgifter inom studieadministration.
Uppgifterna som studievägledare innefattar studievägledning till presumtiva och befintliga studenter som läser på våra program och kurser. Arbetet innefattar vägledingsamtal, individuell studieplanering, behörighetsfrågor, bereda tillgodoräknanden, studieavbrott/studieuppehåll. Det innebär också studiestödjande uppgifter till studenter med funktionsnedsättning, administration vid antagning till senare del av program, samt planera och genomföra informationsträffar och event för studenter. Arbetet som studieadministratör och studievägledare avser till stor del kontakter med studenter i individuella möten, på studentexpeditionen, via telefon eller via mail. Arbetet är kopplat till alla orter där vi bedriver verksamhet, Umeå, Skellefteå, Örnsköldvik och Lycksele. Du har ett nära samarbete med studievägledare, studieadministratörer, VFU samordnare och lärare. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen. Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, likaså kännedom om utbildningar på universitetsnivå, gärna inom medicinska området. Erfarenhet av arbete i universitetets studieadministrativa system (LADOK, NyA, Selma, Cambro) samt statlig högskoleförvaltning är meriterande. Vi förutsätter att du är väl förtrogen med MS Office och dess program, t.ex. Word och Excel. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av administrativt arbete inom högskolesektorn.

Arbetet kräver god kunskap om och förmåga att tillämpa gällande regelverk, samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.Som person är du serviceinriktad och lyhörd och har lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen som studieadministratör och studievägledare måste du vara ansvarstagande och självständig med en god förmåga att ta egna initiativ och planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts hög servicekänsla och flexibilitet och du behöver känna ett engagemang i att hjälpa människor framåt. Du bör tycka om att skapa goda relationer med såväl medarbetare i huset som med studenter och externa parter.Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi vill därför att du i ditt personliga brev berättar om dig själv och utvecklar varför just du passar in på vår kravprofil. Ge gärna exempel och skicka med referenser som kan styrka detta!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190822
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-492-19
Kontakt
  • Britt-Marie Lindgren, 090-786 92 61
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-03-20
Sista ansökningsdag 2019-04-22

Tillbaka till lediga jobb