Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Projektassistent (1 år) Institutionen för klinisk mikrobiologi

Beskrivning

Institutionen för klinisk mikrobiologi, söker en forskare/projektassistent för bioinformatisk bearbetning, analys och tolkning av sekvensdata av Francisella genom. Tjänsten är en projektanställning.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att assemblera Francisella genom med hjälp av Illumina och nanoporeteknologi. Dessutom ingår utveckling av metoder för att säkerhetsställa kvalitén på genererade genom samt extrahera relevant information från genomen. Vi söker nu en person för bioinformatiskt arbete baserat på den senaste generationens sekvenseringstekniker.  

I arbetet ingår:

  • Assemblering av kompletta Francisella genom
  • Utveckling av metoder för kvalitetssäkring och tolkning av genetisk information från Francisella genom
  • Medverka till publicering av vetenskapliga artiklar
     

Önskvärd kompetens

Universitetsutbildning inom bioteknik/bioinformatik och en djupgående förståelse för de sekvenserings- och analysmetoder som används för studier av biologiska system. Sökande ska kunna visa på dokumenterad erfarenhet av arbete med hybridassemblering med Illumina och nanoporeteknologi samt grundläggande kunskap i programmering med skriptspråk, företrädesvis vana med R, Python och andra relevanta språk. Meriterande är en grundläggande kunskaper i Unix/Bash/SQL, verktyg för att skapa bioinformatiska pipelines (Snakemake/Nextflow) samt erfarenhet i hantering av de stora datamängder som genereras av moderna sekvenseringstekniker.

För tjänsten gäller att vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som självständighet, flexibilitet, mångsidighet och god samarbetsförmåga. Du ska ha lätt för att uttrycka Dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV görs via MyNetwork med angivande referensnummer AN 2.2.1-1483-18. Datum för sista ansökningsdag är 2018-10-01.


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1483-18
Kontakt
  • Anders Sjöstedt, 090-785 11 20
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-09-17
Sista ansökningsdag 2018-10-01

Tillbaka till lediga jobb