Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning
Institutionen för Medicinsk kemi och biofysik söker en forskningsingenjör till ett projekt som fokuserar på antikroppar som hämmar magsårsbakterien Helicobacter pyloris vidhäftningsförmåga. Projektet leds av Thomas Borén.

Arbetsuppgifter
Du kommer att genomföra kvalitativa analyser av vidhäftningsproteiner avseende bindningsstyrkor (så kallade affinitetsanalyser) samt kvantitativa analyser avseende expressionsgrader. Affinitetsanalyser används också för att beräkna bindningsstyrkan för blockerande/inhiberande strukturer. Dessa egenskaper undersöks framförallt med isotopanalyser (125I-märkning och gammaräknare). Dessutom kommer du att genomföra bioinformatiska analyser såsom jämförelser av Helicobacter pyloris-genom och genvariationer.

Kvalifikationer/Utbildningskrav:
Civilingenjör med inriktning mot bioteknik. Utbildningen ska ha inkluderat kurser inom bioinformatik och genomanalys samt avancerad matematik (linjär algebra och envariabelanalys). Utbildningen ska även ha inkluderat kurser i biokemi och enzymkinetik.

Du ska ha praktisk erfarenhet av arbete inom bioinformatik samt erfarenhet av kvantitativa isotopanalyser.

Dokumenterat goda kunskaper i engelska är önskvärt.

Villkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 22 månader. Tillträde snarast.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, styrkta kopior av betyg och intyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i Word- eller PDF-format.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Sista ansökningsdag är 181001.

Närmare upplysningar lämnas av Professor Thomas Borén, thomas.boren@umu.se, +46 70 5146767.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Enligt kollektivavtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1461-18
Kontakt
  • Thomas Borén, +46 90 7869360
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-09-12
Sista ansökningsdag 2018-10-01

Tillbaka till lediga jobb