Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning
Institutionen för datavetenskap har cirka 150 anställda från ett tjugotal länder och är inne i en kraftig expansionsfas. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området, och erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Nära 2000 studenter läser hos oss från 14 olika program läser hos oss vilket motsvarar 460 heltidsstudenter. 

Tjänsten är på 25%-50% perioden juni-augusti/september 2024. Sista ansökningsdag är 3 maj 2024.  

Arbetsuppgifter
Arbetet som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och undervisar i praktiska moment. Det kan innebära handledning med enskilda studenter i datorsal eller via digitala verktyg som tex Zoom men också gruppövningar där du arbetar med övningar med studentgrupper om 30-40 st. Det ingår ofta också bedömning av studenternas obligatoriska uppgifter och planering och utvärdering av kursen tillsammans med lärarlaget på kursen.

Under juni – augusti/september har vi behov av handledare vid denna kurs:

  • 5DV209 Mobila applikationer  

Kvalifikationer
För att kunna arbeta som amanuens ska du studera för närvarande på utbildning som kurserna vänder sig till, dvs läsa ett utbildningsprogram vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet. Du ska ha klarat av dina egna studier med lägst betyg 3/Godkänd på den kurs du vill handleda på samt ha tid över till amanuensarbetet. Det innebär att du bör kunna visa att du i hög grad klarat av dina studier i normal studietakt och inte har för många kurser oavklarade.

Det är också meriterande om man har ledarmeriter t.ex. från idrottslag, kåren, konfirmationsläger etc. En stor merit är om du arbetat som amanuens tidigare (hos oss eller på annan institution). Om man söker amanuenstjänst så kommer du som student som har kompetens att handleda flera kurser anställas före de som endast kan handleda enstaka kurser. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är på 25-50% under perioden juni till augusti/september 2024. Du kommer att introduceras och läras upp i dina arbetsuppgifter av erfaren personal på Datavetenskap. När du utför dina arbetsuppgifter samarbetar du oftast med amanuenser som redan jobbat en termin. 

Ansökan

I din ansökan vill vi att du ska:

  • Bifoga en kort beskrivning om dig själv och varför du skulle passa som handledare.
  • Berätta om du arbetat tidigare som amanuens och om du då arbetat på kursen eller ej
  • Ange i hur stor grad du kan tänka dig att handleda (25-50%).
  • Bifoga ett Ladokutdrag över dina studier och ange också vilka kurser du planerar att läsa sommaren 2024.

Kontakt

Vid eventuella frågor kontakta gärna Jan Erik Moström, studrek@cs.umu.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Juni 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25-50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-575-24
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb