Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Umeå universitet vill möta de ökade kraven på konkurrenskraft som globaliseringen medför och ytterligare stärka vår position i Sverige och internationellt, bland annat genom att rekrytera kvalificerad kompetens från olika delar av världen. För att lyckas väl med våra internationella rekryteringar vill vi säkerställa att nya medarbetare får ett professionellt mottagande och stöd. 

Vi söker nu dig som vill vara med och driva utvecklingen inom kompetensförsörjning med särskild inriktning mot internationella HR-frågor 

Anställningen är placerad på Personalenheten, som är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna. Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer, HR och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet. Läs mer om Personalenheten som arbetsplats.  

Vi erbjuder dig 
en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens där du som HR-strateg får ett  självgående och utåtriktat uppdrag att både utveckla processer samt stötta verksamheten inom internationella HR-frågor. Umeå universitet erbjuder även möjlighet att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Mer information om Umeå universitet och dess förmåner.  

Arbetsuppgifter 
Du kommer att ingå i området kompetensförsörjning och ledarutveckling som har ett övergripande ansvar för stöd till ledning, chefer och HR avseende exempelvis rekrytering, introduktion, kompetens- och karriärutveckling, stöd vid förändrings- och utvecklingsarbete samt chefs- och ledarutveckling. Tillsammans med kollegor inom området kommer du till stor del att arbeta med att underlätta och främja rekrytering och mottagande av internationella medarbetare. Arbetet är mycket omväxlande och innebär bland annat att 

 • systematiskt omvärldsbevaka, analysera och följa upp utvecklingen inom området samt identifiera verksamhetens behov 
 • initiera, driva och delta i projekt och utvecklingsarbete
 • tillhandahålla information, vägledning och utbildning samt vara ett verksamhetsnära stöd inom området
 • ingå i nationella och internationella nätverk samt tillsammans med andra lärosäten dela kunskaper och samverka för att underlätta forskarmobilitet och främja karriärutveckling. 

Vi söker dig som har  

 • examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande högskoleutbildning  för arbetsuppgifterna relevant arbetslivserfarenhet
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i såväl tal som skrift
 • utredningsvana samt erfarenhet av tolkning av lagar och regelverk. 

Som person är du självgående, kommunikativ och har en mycket god samarbetsförmåga vilket medför att du har lätt för att skapa goda relationer, både internt och externt. Då området är komplext och föränderligt behöver du vara flexibel samt ha lätt för att förvärva nya kunskaper och ha en problemlösande analysförmåga. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt 
Anställningen är på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Närmare upplysningar lämnas av 
HR- strateg Linda Bergélí, tel. 090-786 59 95, linda.bergeli@umu.se, HR-strateg Torbjörn Forsberg, tel. 090-786 70 80, torbjorn.forsberg@umu.se samt Personalchef Lars Nordlander, tel. 090- 786 61 93, lars.nordlander@umu.se   

Facklig information 
Lämnas av SACO, tel. 090-786 53 65, SEKO civil, tel. 090-786 52 96 samt ST, tel. 090-786 54 31. 

Ansökan 
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 10 april. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet inom HR-området. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-446-23
Kontakt
 • Lars Nordlander, 0907866193
 • Linda Bergéli, 090-7865995
 • Torbjörn Forsberg, 7867080
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb