Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vid Institutionen för fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, t. ex. organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, rymdfysik och teoretisk fysik. Institutionen är en del av KBC, kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå Universitet. Vi har ett starkt fokus på interdisciplinär forskning och utmärkt tillgång till modern instrumentering och infrastruktur för analys.

Vid Institutionen för fysik, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning i fysik bland annat inom civilingenjörsprogrammet för Teknisk fysik, inom lärarutbildning och inom tekniskt-naturvetenskapligt basår. Nära 1000 studenter läser hos oss varje år och omfattningen motsvarar 300 heltidsstudenter. Vår internationella verksamhet är omfattande och vi välkomnar normalt 80-100 studenter från andra länder till våra kurser varje år.
Anställningen som amanuens omfattar 25 % under 12 månader. Syftet med anställningen är att stödja arbetet med Teknisk fysik. Sista ansökningsdag är 23 mars 2023.

Arbetsuppgifter
Arbetet som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och att du arbetar med uppgifter relaterade till Teknisk fysik vid Institutionen för fysik inom området för kvalitet (kvalitetsamanuens), samverkan (samverkansamanuens) eller IT (IT-amanuens).

Kvalifikationer
Du som söker aktuell anställning som amanuens ska 
·        vara registrerad som aktiv student på Teknisk fysik vid Umeå universitet,
·        ha god social kompetens och vara intresserad av att arbeta för Teknisk fysiks bästa. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
·        ha god förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp.

Villkor
Anställningen är på 25 % i 12 månader. Tillträde 1 augusti 2023. Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter och lämplighet. 

Ansökan
Ansök senast 15 mars 2023. Ansökan ska vara högst två A4-sidor. I den ska du ange vilket eller vilka områden du är mest intresserad av (kvalitet, samverkan och/eller IT) och den ska innehålla en beskrivning av dina meriter, kompetenser, kunskaper och erfarenheter som du tycker är relevanta för anställningen.

Kontakt
Vid eventuella frågor kontakta gärna läsårets innevarande kvalitetsamanuens (kvalitet@tekniskfysik.se), samverkansamanuens (samverkan@tekniskfysik.se), IT-amanuens (it@tekniskfysik.se) eller universitetslektor Maria Hamrin (hamrin@space.umu.se).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 augusti 2023
Löneform Månadslön enligt fastställd löneinplacering
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-281-23
Kontakt
  • Henrik Wahlström, 090-7867626
  • Lisa Olofsson, 090-7867626
  • Philip Beckman, 090-7867626
  • Maria Hamrin, 090-7866036
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-02-13
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb