Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets humanistiska fakultet och har omkring 70 anställda. En unik kombination av ämnesområden gör institutionen till en kreativ miljö i skärningspunkten mellan kultur, konst, litteratur och medier. På institutionen bedrivs internationellt erkänd forskning av hög kvalitet. För mer information, besök gärna: http://www.umu.se/kultmed/

Institutionen för kultur- och medievetenskaper utlyser en anställning som amanuens vid Journalistprogrammet.

Arbetsuppgifter
Amanuensens arbete kommer att bestå i att:

  • Bistå lärarna inom grundutbildningen med exempelvis enklare administration samt med att kontrollera och rätta textning av undervisningsfilmer och agera hjälplärare vid seminarier och kreativa moment.
  • Regelbundet göra en översyn av och hjälpa till med att hålla ordning på den tekniska utrustningen i institutionens datorlabb och redaktionslokaler, inklusive radio- och poddstudion samt kontrollrummet.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den som, enligt 5 kapitlet 10§ HF är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå. Du ska, vid tillträdesdagen, ha godkänt resultat på minst ett år vid programutbildning utgiven av Institutionen för kultur- och medievetenskaper vid Umeå universitet. Vid tillträdesdagen ska registreringsintyg från kurs vid Umeå universitet uppvisas.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera och uttrycka sig i tal och skrift på svenska som på engelska. Du är serviceinriktad, ansvarsfull och självständig i ditt arbete. Du har en god samarbets- och planeringsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid tidigare studieresultat och tidigare erfarenheter från arbetsmarknaden.

Vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar
Anställningen omfattar 20 % av en heltid, ca 8 timmar per vecka, med tillträde 2022-08-29 eller enligt överenskommelse, till och med 2023-01-15. Anställningen är placerad i Umeå och arbetsplats tillhandahålls vid institutionen. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier.

Du ansöker via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi senast 2022-08-17. Till ansökan ska bifogas personligt brev, meritförteckning/CV och resultatintyg från Ladok som visar avklarade kurser inklusive tillgodoräknanden.

Lön regleras utifrån UmU:s lokala kollektivavtal.

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Kerstin Engström (090-786 61 12 eller kerstin.engstrom@umu.se).

Vi ser fram mot din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2023-01-15
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-08-29 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-947-22
Kontakt
  • Kerstin Engström, prefekt, 090-7866112ellerkerstin.engstrom@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-05-30
Sista ansökningsdag 2022-08-17

Tillbaka till lediga jobb