Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den Medicinska fakulteten vid Umeå universitet

Vi välkomnar ansökningar till en postdoktortjänst inom molekylär epidemiologi eller biostatistik/bioinformatik till ett pågående forskningsprojekt inom kohorten NorthPop, med fokus på analys av högdimensionella genetiska och epigenetiska data. Anställningen är vid Institutionen för Strålningsvetenskaper, Umeå Universitet, Sverige. Anställningstiden är två år och avser heltid med start sommaren/hösten 2022 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning

Forskningsprojektet har som mål att identifiera kopplingar mellan miljön under fosterstadiet, epigenetiska förändringar och risk för sjukdomar, bland annat astma och allergi, hos barn. Ett av målen med projektet är att ta fram en prediktionsmodell som skulle kunna användas för att tidigt bedöma barns risk att utveckla astma eller allergi. 

Det kommer även finnas möjlighet att genomföra egna oberoende forskningsidéer, inom ramarna för projektet. Bland annat genom samarbeten med internationella kohorter och konsortium.

Behörighet och andra kvalifikationer

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom epidemiologi, biostatistik eller närliggande område. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Erfarenhet av att arbeta med högdimensionella data samt av arbete med R/Bioconductor är ett krav. 

Meriterande 

Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. 

Vi letar efter en högt motiverad forskare som är snabb på att lära sig och tidigare har demonstrerat förmågan att arbeta produktivt både självständigt och inom ett multidisciplinärt team. Företräde kommer att ges till kandidater med stark analytisk och kommunikativ förmåga. 

Mer om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i två år enligt villkor i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor från 1 februari 2022. 

Mer information om gruppens forskning finns att läsa på vår websida

https://www.umu.se/forskning/grupper/sophia-harlid/

Ansökan

Ansökan måste innehålla:

  • En kort beskrivning av forskningsintressen (max 1 A4) och motivering till varför du är intresserad av tjänsten.
  • CV
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Sista ansökningsdag är 1 juni 2022.

Övrig information

För ytterligare information var god kontakta forskare Sophia Harlid, sophia.harlid@umu.se

Mer om oss

Mer information om Institutionen för strålningsvetenskaper finns att läsa på vår websida https://www.umu.se/institutionen-for-stralningsvetenskaper/ 

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-133-22
Kontakt
  • Sophia Harlid, 090-785 28 45
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2022-01-31
Sista ansökningsdag 2022-06-01

Tillbaka till lediga jobb