Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Bakgrund och beskrivning av arbetsuppgifter

Avancerad behandling av cancersjukdomar och cancervård utvecklas snabbt, men det finns fortfarande en stor del av patienter som inte svara på behandlingarna. Syftet med våra studier är att identifiera genetiska och cellulära förändringarna i grupper av cancerpatienter som inte svarar behandlingar.

Projektet är en pilotstudie (4 månader) som syftar till att undersöka om det finns potential för mer utförlig studie som för ansökan om forskningsanslag för finansiering av ett doktorand- eller postdoktorprojekt.

Syftet med projektet är:

1. Att undersöka förändringar av cancerspecifika signalvägar, inklusive lipidkinaser och KRAS associerade signalvägar, i tumörvävnader och cellprov.

2. Att tillämpa cancerimmunologiska och translationella metoder för att studera nya terapeutiska medel som potentiell hämmar cancermetastas.

3. Att tillämpa flödescytometri för cellsortering och encellig RNA-seq, immunofluorescensanalys, molekylärbiologiska analyser, cellkulturmodell och musmodeller i olika forskningsprojekt.

Som projektassistent kommer du att under handledning av gruppledare att använda metoder såsom flödcytometri, immunofluorescence analys, cell odling och mössmodeller och dokumentera och presentera resultaten.

Kvalifikationer

Du ska ha en universitetsexamen motsvarande en europeisk magisterexamen (240hp) i molekylärbiologi (eller motsvarande forskningsområde) vid tidpunkten för rekryteringen. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av försöksdjurscertifikat. Du ska ha kunskap om biomedicinsk analys på celllinje modell och mössmodell, samt kunskap om cancerimmunologimetoder såsom flödcytrometri och läkemedelsbehandling. Du ska ha stor kunskap om stamcellbiologi och tumörbiologi. Vi söker en person som är entusiastisk och intresserad av translationell cancerforskning. Du behöver kunna kommunicera och skriva flytande engelska. Sökande ska ha högnivå på att dokumentera och presentera resultaten.

Vi söker en mycket motiverad person som har förmåga att jobba produktivt i ett team. Du skall ha excellent förmåga att kunna kommunicera med mer seniora forskare och granskare.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast den 20nde september 2021. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska eller svenska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter för en till tre referenspersoner.

Facklig information lämnas av SACO, + 46- (0) 90-786 53 65, SEKO, + 46- (0) 90-786 52 96 och ST, + 46- (0) 90-786 54 31.

För frågor om tjänsten kontakta Jenny Persson, Professor i basal tumörbiologi, e-post: jenny.persson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Jenny Perssons labb tillhör Institutionen för molekylärbiologi, Medicinsk Fakulteten, Umeå Universitet.

Mer information om oss finner du på https://www.umu.se/personal/jenny-persson/ in Swedish. Or https://www.umu.se/en/staff/jenny-persson/ in English.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1275-21
Kontakt
  • Jenny Persson, jenny.persson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-09-13
Sista ansökningsdag 2021-09-20

Tillbaka till lediga jobb