Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.

Institutionen för matematik och matematisk statistik söker amanuenser till undervisning under höstterminen 2021. Sista ansökningsdag är 2021-05-02.

Arbetsuppgifter
Arbetet som amanuens består av lektionsundervisning samt handledning i MIT-huset och vid datorlaborationer. I arbetsuppgifterna ingår även bedömning av studenters laborationsrapporter samt duggor och tentamina. Andra uppdrag utöver undervisning, såsom att vara kontaktamanuens för civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, att medverka i aktiviteter mot grund- och gymnasieskola eller att handleda på basårskurser i matematik kan tillkomma.

Kompetenskrav
Du som söker anställning som amanuens ska

  • vara inskriven på kurs vid Umeå universitet,
  • ha minst 45 högskolepoäng i matematik och/eller matematisk statistik,
  • ha social kompetens och vara intresserad av att förklara matematik,
  • vara väl förtrogen med programmeringsmiljön MATLAB.

Om anställningen
Anställningens omfattning kommer att vara mellan 25 och 50 procent av heltid under 6 till 7 månader, med början den 1 augusti 2021 eller enligt överenskommelse.

Vi behöver även 1 till 2 amanuenser som ska arbeta med det så kallade "sommarstödet i analys" under juni och augusti. Ange i ansökan om du är intresserad av detta. Anställningen kommer i så fall att påbörjas tidigare, alternativt utvidgas i omfattning om du redan har anställning som amanuens under sommarperioden.

Ansökan
Ansökan görs i vårt rekryteringssystem Varbi senast 2 maj 2021, se knappen längst ner på sidan. Ansökan ska vara högst två A4-sidor och innehålla en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du har och tycker är relevanta för tjänsten.

Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna en ökning av antalet kvinnor som söker amanuenstjänst hos oss och vi vill därför särskilt uppmuntra dem att söka.

Mer information
Kontaktpersoner:
Peter Anton, studierektor, peter.anton@umu.se
Lars-Daniel Öhman, studierektor, lars-daniel.ohman@umu.se

https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad 25 - 50 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-527-21
Kontakt
  • Peter Anton, studierektor, 090-7866399, peter.anton@umu.se
  • Lars-Daniel Öhman, studierektor, 090-7865936
Publicerat 2021-04-08
Sista ansökningsdag 2021-05-02

Tilbake til ledige stillinger