Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

MIMS (Molecular Infection Medicine Sweden) är den svenska noden för Nordic EMBL Partnership
for Molecular Medicine. Vårt uppdrag är att främja forskningens spetskompetens inom
infektionsmedicin och att utveckla karriärerna för nästa generations forskare inom detta område. Genom vårt partnerskap med European Molecular Biology Laboratories (EMBL) och ett starkt nätverk av nordiska partners, kopplar vi svensk vetenskap till en expanderande familj av europeiska
forskningscentra för molekylärmedicin.

Vi söker en projektsamordnare för en tidsbegränsad anställning upp till 12 månader avseende heltid med start snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Anställningen är placerad vid institutionen för molekylärbiologi som tillhandahåller en vital forsknings- och undervisningsmiljö.

Arbetsuppgifter

Som projektsamordnare kommer du att arbeta nära MIMS-ledningen när det gäller att organisera workshops, konferenser, retreater och styrelsemöten. Andra uppgifter kommer att inkludera att kommunicera MIMS-aktiviteter genom vårt nyhetsbrev, webbsidor och sociala medier, för att bidra till MIMS-årsrapporten och att leda aktiviteter som engagerar offentligheten.

Kvalifikationer

För att fylla denna roll på ett effektivt sätt måste du kunna kommunicera med våra forskare på lika villkor. En doktorsexamen i en livsvetenskap är nödvändig för denna roll. Du kommer att behöva en grundlig förståelse av arbetsprocesserna inom forskning och vetenskapskommunikation, men också relaterad administration. Vi söker efter en person med minst fem års internationell erfarenhet av framgångsrik forskning inom livsvetenskap, vilket bevisas till exempel av ledande roller i publikationer, en doktorsexamen och framgång med att erhålla externa medel. Du har goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av den dagliga driften av ett forskningscenter vid ett universitet, inklusive organisering av konferenser, workshops och årsrapporter. Du har en god förmåga att se den övergripande bilden samt har kunskap om och erfarenhet av att jobba med planering och organisatoriska frågor inom universitet. Du ska ha erfarenhet av att organisera aktiviteter som engagerar offentligheten och förmåga för att tydligt kunna kommunicera komplexa vetenskapsfrågor till en publik utan forskarbakgrund, både muntligt och skriftligt på engelska och svenska.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Tidigare erfarenhet inom vetenskaplig projektsamordning är fördelaktigt men inget krav.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringsprogram senast 6 Maj 2021. Ansökan ska vara skriven på engelska (företrädesvis) eller svenska och ska innehålla:

  • Ett personligt omslagsbrev som förklarar varför du är intresserad av anställningen och hur du uppfyller de väsentliga och önskvärda kvalifikationerna (högst två A4-sidor).
  • En CV som dokumenterar akademisk utbildning och nuvarande och tidigare anställningar, inklusive en lista över eventuella publikationer.
  • Namn och e-postadresser med två till tre referenser.
  • Annan relevant dokumentation som du vill inkludera till stöd för din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-604-21
Kontakt
  • Oliver Billker, oliver.billker@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-07
Sista ansökningsdag 2021-05-06

Tilbake til ledige stillinger