Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Vill du jobba med projekadministration samt stötta med information och kommunikation i flera spännande EU-projekt? Har du god samarbetsförmåga, är du initiativtagande och självgående? Sök då rollen som projektassistent senast den 4 maj.

Beskrivning
Europeiska CBRNE-centret initierar och koordinerar nationella och internationella EU-finansierade forsknings- och utvecklingsprojekt som syftar till att förbättra samhällets krisberedskap och hanteringen av CBRNE-händelser. För närvarande är vi involverade i fem europeiska projekt. De flesta projekten handlar om utbildning, träning och övning av blåljuspersonal och framför allt om hur man skyddar aktörerna, befolkningen och samhället vid CBRNE-händelser.

Arbetsuppgifter
Som projektassistent fungerar du som ett stöd till projektledare och projektsamordnare i olika projekt. Arbetsuppgifterna innebär exempelvis att hjälpa till med projektadministration och rapportering till uppdragsgivaren. Du hjälper även till med information och kommunikation av resultat och framskridande i projekten såväl internt inom projekten som externt till intressenter som företag, myndigheter och i vissa fall allmänheten. I arbetet ingår att hjälpa till med att organisera möten och evenemang både inom projekten, men även för utåtriktad informationsspridning. Utöver detta stöttar du föreståndaren vid Europeiska CBRNE-centret i administrativa uppgifter.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen på lägst kandidatnivå inom samhällsvetenskap eller motsvarande, samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som de som är beskrivna ovan. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. De flesta av våra projekt drivs i Europeiska konsortier varför samarbetsspråket är engelska. Vana vid att arbeta i Windows och Office-paketet krävs också. Personliga egenskaper som är viktiga för att både trivas och lyckas i rollen är god samarbetsförmåga, initiativtagande och att du är självgående. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Utbildning med inriktning mot eller erfarenhet av arbete med internationell politik, kris- och konflikthantering och/eller arbete inom CBRNE-området är meriterande.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 4 maj 2021.

Villkor
Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till 2021-06-01—2021-10-29.

Information
Närmare upplysningar lämnas av Per-Erik Johansson, föreståndare för CBRNE-centret tfn: 070-649

6645 eller e-post: per-erik.johansson@umu.se.

 

Information om oss
Europeiska CBRNE-centret arbetar med kunskapsutveckling inom områdena säkerhet och sårbarhet med fokus på incidenter med kemiska (C), biologiska (B), radiologiska/nukleära (R/N) och explosiva (E) ämnen. Målet med verksamheten är att etablera CBRNE-forskningsmiljön i Umeå som ett ledande excellenscenter för CBRNE-forskning och utveckling i Europa. Centret är en centrumbildning knuten till Kemiska institutionen vid Umeå universitet.

http://www.umu.se/europeiska-cbrne-centret/.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-10-29
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-563-21
Kontakt
  • Per-Erik Johansson, 090-786 50 19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-13
Sista ansökningsdag 2021-05-04

Tilbake til ledige stillinger