Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för molekylärbiologi söker en Laboratorieingenjör för en tidsbegränsad anställning upp till 17 månader avseende heltid med tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Vi studerar överföring av patogener till mygga i en gnagarmodell. Projektet är en del av en betydande satsning som finansieras av Europeiska forskningsrådet (ERC) för att systematiskt identifiera genfunktion hos parasiten i överföring av malaria.

Du kommer att under handledning arbeta med olika gruppmedlemmar för att ge specialiserat stöd i arbetet med våra gnagarmodeller för parasitöverföring vilket innefattar insamling, avel och dissektion av myggor, infektion av cellkulturer och att hålla parasiter i möss och råttor. Du kommer under handledning också att stödja vårt fältarbete och tillse övergripande organisation av laboratoriet.

Kvalifikationer

Universitetsexamen motsvarande en europeisk kandidatexamen i biologi med inriktning mot ekologi eller motsvarande. Erfarenhet av insektsuppfödning och arbete med vektoröverförda sjukdomar. >6 månader praktiskt erfarenhet av ekologiskt fältarbete, inklusive kartläggning. Erfarenhet av att producera, katalogisera och samordna biologiska resurser. Dokumenterade färdigheter i cellkultur och molekylärbiologitekniker. Erfarenhet av laboratorieorganisation inklusive biologisk hälsa och säkerhet. Förmåga att precist följa protokoll och procedurer.God experimentell och labbanteckningsförmåga. God förmåga att arbeta i team och att kommunicera behövs för denna interaktiva anställning. Goda kunskaper i muntlig och skriftlig kommunikation på svenska och engelska.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 29 April 2021. Din ansökan ska vara skriven på
svenska eller engelska (företrädesvis) och ska innehålla:

  • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen, hur du uppfyller
    ovanstående kriterier (inte mer än en A4-sida).
  • Ett CV med din akademiska utbildning och tidigare anställningar.
  • Annan relevant dokumentation som du vill föra fram för att styrka din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

För ytterligare information besök hemsida (https://billkerlab.org) eller kontakta Oliver Billker (oliver.
billker@umu.se). För mer information om institutionen för molekylärbiologi vänligen besök vår hemsida www.umu.se/molbiol.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-561-21
Kontakt
  • Oliver Billker, oliver.billker@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-03-25
Sista ansökningsdag 2021-04-29

Tilbake til ledige stillinger