Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) har till uppdrag att bygga, förvalta och tillgängliggöra demografiska och historiska databaser, bedriva forskning om demografi och åldrande samt verka för att banden mellan undervisning, forskning och infrastruktur stärks vid universitetet. Enheten har två sektioner, varav en arbetar med infrastruktur och databaser och den andra är inriktad på forskning. Verksamheten bedrivs på tre orter, Haparanda, Jörn och Umeå.
Besök gärna vår hemsida för ytterligare information: www.cedar.umu.se.

Vi söker en systemutvecklare till CEDARS:s infrastruktursektion. Du väljer själv om din placeringsort ska vara Haparanda eller Umeå. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker 2021-06-15 eller enligt överenskommelse.

Infrastruktursektionens kärnverksamhet är att bygga och tillgängliggöra befolkningsdatabaser för forskning, samt metodutveckling för att hantera de olika delarna av processen. Databaserna baseras på de svenska kyrkböcker som ända fram till 1990-talet utgjorde grunden för den svenska folkbokföringen. Som medarbetare blir kunskapen och förståelsen för dessa data med tiden en grundsten i ditt arbete. CEDAR har samarbeten både nationellt och internationellt och som systemutvecklare ges du möjlighet till erfarenhetsutbyte med liknande verksamheter inom Sverige och internationellt.

Som systemutvecklare kommer du arbeta i agila projekt tillsammans med våra erfarna systemutvecklare och utredare. Din huvudsakliga arbetsuppgift blir utveckling av program för datauttag och vidareförädla våra databaser. I förlängningen kan du även ingå i projekt som utvecklar webbapplikationer. De flesta applikationer har en koppling mot databaser byggda på IBM:s databashanterare DB2. Våra program skrivs främst i Java och i vår utvecklingsmiljö använder vi för det mesta IntelliJ IDEA, GitLab, Concordion, Maven, Gradle och JUnit. Vid webbutveckling använder vi Angular2+.

Inom CEDAR:s verksamhet är lagarbete och medskapande starka nyckelord. Vi söker därför dig som är en lagspelare, som naturligt söker hjälp från kollegor när det behövs och samtidigt delar med dig av dina erfarenheter och unika kunskaper. Du har en god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad, ansvarstagande och har en stark egen initiativförmåga. I våra projekt arbetar man med alla moment och därför är det väsentligt att du arbetar på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt. Du har också förmåga att nå resultat inom givna ramar och är bra på att arbeta självständigt. Du kan prioritera i ditt arbete, är flexibel och har en vilja att vidareutvecklas.  

Du har

  • högskoleutbildning inom datavetenskap eller motsvarande utbildning med adekvat inriktning mot systemutveckling
  • goda kunskaper i Javaprogrammering eller liknande objektorienterat programspråk
  • erfarenhet av testdriven utveckling
  • god förmåga att utarbeta skriftlig dokumentation, såväl på svenska som på engelska
  • egen vilja och drivkraft att utvecklas och arbeta med alla delar av utvecklingsprocessen
  • god förmåga att både arbeta självständigt och i grupp.

Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom systemutveckling eller erfarenhet av något av följande: agilt projektarbete, SQL och kommunikation med relationsdatabaser, DB2, IntelliJ IDEA, GitLab, Maven, Concordion, Gradle, JUnit, Angular2+, estimering av komplexitet på ärenden, user story mapping, kravhantering och/eller projektledning.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-06-15 eller efter överenskommelse
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haparanda eller Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-483-21
Kontakt
  • Maria Larsson, 090 7869326
Facklig företrädare
  • ST, 090-786 54 31
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2021-03-31
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Tilbake til ledige stillinger